Snorgruppering

 

Det råder undantagstillstånd i huset. Resten av den hemmavarande familjen har däckat i olika influensaliknande sjukdomstillstånd. Julia inledde med halsont, hög feber och gick vidare till hosta och snor förra veckan. Den går numera under benämningen Snorgrupp A.

Dagen efter kom min man hem , fullproppad med alvedon för att överleva dagen på jobbet. Några timmar senare låg han i 40 graders feber, med ledvärk och en fruktansvärd huvudvärk. Inte ett uns av traditionell förkylning, inte ett spår av hosta. Den modellen går nu under benämningen Snorgrupp B.
Julia är på benen igen om är slak och snorig. Maken däremot har fortfarande huvudvärk och är efter fyra dygn med 40 graders feber av förklarliga skäl helt under isen.

I söndags var det Antons tur. Efter hockeymatch och domaruppdrag i Umeå så rasade han ihop på kvällen. Men han tycks ha fått en egen variant. En Snorgrupp AB. Han har haft ont i kroppen, huvudvärk, hostat och snorat med hög feber. En riktig mix av alla usla egenskaper alltså.

Själv har jag en egen variant. Snorgrupp 0 (Noll). Av den finns det två varianter som jag pendlar mellan. Snorgrupp 0 positiv är de dagar jag känner mig på topp och kan bortse från att huset är fullt av folk, snorpapper, medicinburkar, termometrar och ett ständigt brus från TV:n.
Snorgrupp 0 negativ är de dagar jag har ont i kroppen, småont i halsen, en begynnande huvudvärk men faktiskt inte blir sjuk ändå. De där dagarna är värst, för då går jag omkring och biter ihop så käkarna knakar, för att inte explodera titt som tätt. Vilket jag ändå gör mellan varven.

Nu återstår att se vilket virke Isa och Petter är gjorda av. Om de är 0+ eller om de också ska rasa ner i bokstavskombinationerna nu när de varit hemma i smitthärden. Peppar, peppar och så vidare.  Ibland är det inte så dumt att vara en positiv nolla.

2 kommentarer

  1. Victor Schumertl

    Hej monica!

    Hittade din blogg efter lite googlande. Jag kom in på ditt inlägg angående din son som var ishockeymålvakt. Uppmärksammade hans skada (hip impingement) CAM..

    Jag har haft strul med mina höfter varit och träffar oerhört många läkare genom åren. Jag är själv ishockey målvakt på relativt hög nivå. Men om höfterna inte hänger med så fungerar ju iprincip inget målvaktsspel..Jag har fått exakt samma diagnos, därför tycker jag det är ganska intressant att få höra lite från någon som har varit med om samma sak som jag förmodligen kommer att gå igenom.

    Jag tänkte bara höra om din son genomgått sin operation, om han kan fortsätta spela ishockey på elitenivå? Hur rehab såg ut, om jag blir tvungen till att sitta i rullstol de första veckorna? Hur ser hans liv ut nu, kan han göra allt, inga återkommande smärtor etc etc?

    som det ser ut nu så ska jag operera båda höfterna, jag har struntat i att lyssna på kroppen och bara kört på fast än det har gjort ont..fram tills nu, nu har jag hoppat av eftersom jag inte klarade av smärtan efter varje träning..

    Tacksam för svar,om du vill kan du maila mig istället, du ser min mail.

    Victor Schumertl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.