Att betänka

Jag såg ett mycket intressant inslag på morgon-tv om en kvinna som blivit våldtagen två gånger som liten och som nu startat en barnverksamhet för att ungar ska lära sig lita på magkänslan ( min tolkning) och skilja rätt från fel. Det var väldigt, väldigt givande och högaktuellt en dag som denna.
8 Mars är betydelsefull för mig.

Den internationella kvinnodagen helgar jag för övrigt med att läsa chiclit-romanen ” Rätt åt dig” av Jane Fallon. En historia om en bedragen kvinna som bestämmer sig för att utarbeta den ultimata hämnden. Passande eller bara tragiskt?
För övrigt ska jag tydligen fira den med ett snabbinkallt tandläkarbesök eftersom de inte var nöjda med avgjutningen till nya kronan som jag gjorde förra veckan. Blä.
Det kändes som ett mycket sämre alternativ än att gå på Näslunds konditori och ta en fika med mina döttrar som var min plan idag. Blä igen.

För övrigt citerar jag en av mina cybervänner som idag hade denna status på sin facebook.
Idag vill jag inte bli gratulerad eller, hemska tanke, bli ihågkommen med blommor. För er som känner en irrande gåvoreflex: Sök upp ett projekt för kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa! Hos till exempel Action Aid kan du sponsra en barnmorska. Eller varför inte en skoltoalett så att även flickor kan gå i skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.