Fest-tema Robinson

Jag börjar bekymra mig för min festbudget när jag fyller 50. När jag ser vad myndigheterna kostar på sina anställda med mina skattepengar så inser jag att mitt festtema förmodligen blir något i stil med Robinson.Det vore väl något för SÄPO? Eventuella gäster får själva skaffa mat och överleva kvällen! 

Skämt åsido. Visst är det vissa saker man kan fundera över.
Tillväxtverkets direktör Christina Lugnet fick sparken för sitt slöseri med skattepengar. Hon hade varit väl frikostig i sitt leverne för skattemedel. Flyg- och taxiresor för en halvmiljon, omtalade personalfester varav den årliga medarbetardagen på Grand Hotell gick loss på en miljon kronor. Fruktansvärt. Klart hon ska entedigas.

Sen kom nyheterna om Stiftelsen för strategisk forskning som på tre år år gett festfixaren Micael Bindefeld  9,3 miljoner kronor. När stiftelsen fyllde 15 år kostade festen över två miljoner. Vd Lars Rask sitter på en månadslön om 135 000 kronor i månaden, utöver det får han ytterligare 30 procent av sin lön i tjänstepension utbetalt till en kapitalförsäkring. Enligt avtalet har han dessutom rätt till tio veckors betald semester. Bra skit kan man säga. Jobbar han kvar?
Nu visar det sig att SÄPO festat loss rejält. En av  festerna gick på  5,3 miljoner kronor. Glitter och glamour med James Bond-tema.  Och trots att lagen kräver det, gjordes ingen riktig upphandling. I stället gavs mångmiljonkontraktet direkt till möteskonsulten Blick och dessutom hade man inte koll på momsreglerna. Allt på order av Säkerhetspolisens dåvarande generaldirektör Anders Danielsson, som i dag har samma post på Migrationsverket. Sitter han säkert?
För det är en reflektion gör jag såhär i all hast denna morgon. Utifrån vad jag hört så här långt. Vad händer nu med de herrarna som slösat med mina skattepengar? Får de i rättvisans namn också sparken, precis som Tillväxtverkets kvinnliga chef?  Jag har nämligen inte hört så mycket om det. Ställs de till svars moraliskt? Eller döms kvinnor i maktställning hårdare än män? Är det i samhällets ögon mer OK för män att bete sig såhär? Tappar kvinnor mer av folks förtroende i såna här affärer än män? Det ska bli intressant att följa turerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.