24

Idag är ingen vanlig dag. Storsonen fyller 24. På något sätt känns det som att jag har sagt allt som behöver sägas ungefär tusen gånger. Han har ju liksom blivit så stor. Ja, faktiskt så stor så att han själv hade bokat in golf ikväll, för han hade totalt glömt att han fyller år idag! Ett klart ålderstecken.
Så det blir ett sent firande i hans lägenhet i stan ikväll. Jag behöver inte ens baka tårta. Det känns faktiskt lite konstigt.
Ännu konstigare är det att titta på bilder och inse hur fort tiden har gått. Jag hittade ungefär en miljon bilder från idrottskarriären, både som liten och stor och från alla möjliga olika idrotter. Men lillpojken är ju så mycket mer än det tänker jag som mamma.

Från att vara den där lilla klumpen i landstingets filt i bb-vagnen går han nu idag plötsligt omkring i landstingets något större arbetskläder på hälsocentralen i jobbet som sjukgymnast. Märkligt var ordet.

Första julen hemma i plyschkostymen och med möda sittande upprätt

Storebror för första gången och väldigt stolt

Fyraårsdagen på Mallorca

Favoritpyjamasen ( nattlinnet) med bilar som jag sydde eftersom du inte kunde förstå varför det bara var tjejer som skulle ha nattlinne.

Som Michael Jackson på skolkarnevalen

Som uttråkad tonåring på lillasysters konfirmation

Och som intresserad 20-åring på Ullevi på fotboll i Göteborg

Som nyutexaminerad sjukgymnast med pappa på examensdagen

Det enda idrottsliga jag tänker ta upp är det som jag och hans lillebror konstaterade i morse. Idag för ett år sedan satt vi i Petters lägenhet och fck nyheten om att ett helt hockeylag, med bland annat målvakten Stefan Liv, utplånats i en flygkrasch i Ryssland. Då blir det tydligt att livet är så mycket  mer än hockeybilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.