Nicke Grahn, fp-politiker, Dorotea

Jämställt, men när?

Igår var det 8 mars, Kvinnodagen. Det är en dag då fler än vanligt funderar och pratar kring jämställdhet. Jag hörde att med nuvarande långsamma ökningstakt det skulle ta över 200 år innan männen tar ut hälften av föräldraledigheten. Så länge tänker jag inte vänta.

Det är inte jämställdhet när en eller annan börs-VD är något annat än man eller att enstaka tjejer börjar vid räddningstjänsten. Jämställdhet mellan könen är när kvinnliga medelmåttor har samma chans som manliga medelmåttor att förverkliga sina livsmål, utan att mötas av hinder på grund av kön.

Återkommer i ämnet

4 kommentarer

  1. Ulf Kämpeback

    Håller med om att det pratas för mycket om topp jobb & pengar istället för att verkligen prata om att dela lika mellan könen.

    Så är det Nicke !

    Ulf Kämpeback

  2. Anders

    prata om kvinnodagar och att det inte är jämtställt. Men prata då om det från båda sidor.
    Varför ska en kvinna få ett jobb bara för att hon är kvinna när det inte är rätt att en man ska få ett jobb bara för att han är man?
    Ska man verkligen gå så långt att, bara för att man känner att det är politiskt korrekt att ha 50% kvinnor och 50% män på alla arbetsplatser, ”tvinga” arbetsgivare att anställa den mindre kompetenta individen bara pga kön?
    Man måste ju se bortom dessa ständiga kvinnosyner och manssyner och se till individen!
    Jag gillar inte utrycket feminist… Jag är HUMANIST

  3. Astrid

    Jodå, för all del Anders, visst har du rätt att man ska anställa efter personens kompetens. Problemet är bara att män i regel har en förtur bara på grund av att de är män. Har sett det så många gånger,att kvinnor inte kämpar på lika villkor. Nej vi är inte jämställda. Tyvärr.

  4. Anders

    klart det är fel.. men det är (hur mycke vissa inte vill inse det) precis lika fel att ge ett jobb åt en kvinna bara för att hon är kvinna…. precis exakt lika fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.