Nicke Grahn, fp-politiker, Dorotea

Tingsrätterna kvar, bra men blir arg!

Nu har äntligen regeringen satt ner foten och förpassat det helkorkade förslaget om att ta bort tingsrätterna i Lycksele och Skellefteå till papperskorgen.

Folkpartiet i Västerbotten har arbetat hårt för att vi ska ha ett fungerande rättsväsende i hela länet och därför känns det naturligtvis bra att vi fått som vi vill till sist.

Men det som gör mig arg är att förslaget att lägga ner de små domstolarna överhuvudtaget kom upp. Vem som helst med det minsta kvar i huvudet av skolgeografin, inser det orimliga i att folk ska åka 25-50 mil för en rättegång. Men den här frågan har tagit politisk kraft av massor av politiker från vänster till höger i nästan tre år innan den nu slutligen föll på sin egen orimlighet. Politisk kraft som vi hade kunnat ägna åt något roligare än att övertyga staten om att vi också måste ha rätt till sådant som är helt självklart i andra delar av landet: Ett fungerande rättssystem!

Det ska lukta asfalt, säger Mona Sahlin (s) om den nya politiska profileringen av oppositionspartiet (s). Jo, nog märks det. Samliga partier från höger till vänster skulle må väldigt bra att ägna Sverige utanför de tre största städerna en tanke emellanåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.