Bruten blockpolitik kan ge nytt syre

Att alliansen i landstinget glidit isär ger möjligheter att nå bredare samsyn i flera frågor. Fortfarande finns de politiska olikheterna kvar emellan partierna, men blockpolitiken skapar ibland en onödig polarisering. Att C och FP gick ut med att de vill höja skatten vittnar om att det inte behöver vara så, och det ger hopp om något annat än moderaternas ensidiga dominans.

Landstinget står inför utmaningar som vi måste fundera över, exempelvis framtida rekrytering. Om fler kan lyfta blicken och slita sig från att skattesänkningar och privatiseringar skulle fixa allt, då har vi bättre förutsättningar att ta oss an viktiga frågor som bland annat denna.

Vi kanske inte landar i samma lösningar, men vi kan i alla fall diskutera läget och framför allt komma överens om vilka problemen är.

Möjligheten om fler partier än idag kan bidra på sina egna villkor är att samtalen kan bli mer konstruktiva och framåtsyftande. I slutänden är det medborgarna som skulle gynnas om de politiska samtalen blev öppnare och överenskommelser bredare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.