Framåt för vården i Dorotea

Nu är tidsplanen klar för hur vi går framåt med den nya vårdavdelningen i Dorotea. Från februari nästa år kommer antalet vårdplatser öka från två till fyra och läkarjourkedjan förstärks. 2015 ska den nya vårdavdelningen byggas.

Vår avsikt har hela vägen varit att få en personalsamverkan på samma sätt som på de andra sjukstugorna. I och med den nya vårdavdelningen som vi kommer ha tillsammans med kommunen får vi också det. Därför flyttar vi ihop och bygger ut. De löpande kostnaderna blir lägre än om vi har separata verksamheter.

I väntan på att det nya bygget kommit på plats utökar vi de befintliga platserna. Dessa har vi redan nu en personalsamverkan kring.

En poäng som inte alltid kommer fram är att med en gemensam vårdavdelning där vi har personalsamverkan blir inte det exakta antalet platser det viktiga för kostnaden. Kommunen och landstinget kan nämligen då täcka upp för varandras behov, när den ena eller den andra har mer eller mindre beläggning. Det blir som ett dragspel. Detta gynnar främst patienterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.