Framåtanda i inlandet

Framåtandan är stor i inlandskommunerna. Det är tydligt under den lilla turnén jag är på nu.

Först träffade jag företrädare för Region 8, ett samarbete mellan åtta inlandskommuner, där vi pratade samverkan mellan kommun och landsting. Tongångarna var mycket positiva.

Därefter deltog jag i invigningen av Hälsorummet i Slussfors. Jag måste säga att det är en alldeles speciell känsla att där få höra en äldre människa säga att den upplever sig vara i världens centrum och framtidens framkant.

Efter att Slussfors bjudit på god och hoppfull stämning for jag vidare till Hemavan, där det blev ett samtal om rekrytering och hur vi klarar utmaningarna vi står inför.

När vi jobbar ihop och över gränser i länet – då händer grejer. Det bekräftades idag.

2 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Peter. Du träffade tydligen inte de som jobbar ”på golvet” på Sorsele Sjukstuga. Det har jag gjort! Det jag hörde var långt i från den positiva beskrivning du ovan ger!!! De skulle vilja offentliggöra sin situation men de vågar inte!?

    Hälsorummet i Slussfors verkar vara en satsning åt helt rätt håll. Det är väldigt positivt:) Frågan är bara hur ni kommer att ha råd att ha den bemannad.

    • Peter Olofsson (inläggsförfattare)

      Jag är känner väl till den situation som du beskriver. Vi har prioriterat primärvården de tre senaste åren med extra 43 miljoner. Vi skulle självklart velat att den siffran skulle vara högre. Men läs gärna min blogg i dag som beskriver under vilka förutsättningar vi bedriver vård i dag. Vad det gäller Hälsorummet i Slussfors så ska det inte bemannas, utan vara tillgänglig utifrån det som medborgarna klarar att göra själva eller med stöd av hemtjänst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.