Grattis NUS – Bäst i Sverige

Norrlands universitetssjukhus (NUS) i Umeå har utsetts till landets bästa universitetssjukhus! Det tillkännagavs idag av Tidningen Dagens Medicin, som står bakom utnämningen.

Det är ett väldigt gott betyg åt personalen och verksamheten, och är mycket glädjande. NUS visar sig inte bara att hänga med i utvecklingen i hälso- och sjukvården, utan befinner sig dessutom längst fram. Särskilt lyfts den medicinska kvaliteten fram. NUS är bäst i fem av tolv medicinska specialiteter och får även högst betyg av patienterna i patientenkäterna.

Allt utvecklingsarbete med att hitta bra strukturer och arbetsformer, och hålla en hög vetenskaplig nivå och kompetens lönar sig.

Grattis NUS, Västerbotten och Norrland!

3 kommentarer

  1. Lelle Printer

    Jomen grattis!
    NUS är ju jättebra därför att resurserna tillsätts där. Hur vore det om landstinget skulle ta sin roll som vårdgivare på allvar i övriga länet?

    • Peter Olofsson (inläggsförfattare)

      Vi tar ett ansvar för hela länet och kan även glädja oss åt att vi har två mycket bra länsdelssjukhus, där Skellefteå står sig mycket bra med en 8 plats i gruppen medelstora sjukhus.

  2. Gandalfdenvite

    NUS är dock sämst när det gäller akutsjukvård, och kompetensen är bunden till ett fåtal individer eftersom Umeås avlägsna läge gör det svårt att locka personal vilket gör vården avsevärt sämre ifall dessa få specialister är sjuka! Umeå har även för långt till angränsande universitsjukhus vilket gör det omöjligt att utnyttja deras kompetens…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.