Det blir inte alltid som man tänkt sig

Efter moget övervägande med mycket funderingar, beslutsvånda och diskussioner inom partigruppen har jag bestämt mig för att lämna mina politiska uppdrag i kommunen. Det känns mycket sorgligt att behöva göra detta, men tyvärr kan det inte bli på något annat sätt. Jag lämnar alltså mina uppdrag som ordinarie ledamot i Kommunfullmäktige, ordinarie i Hållbarhetsberedningen och ersättare i Kommunstyrelsen.

Anledningen är att mitt jobb visat sig vara mycket svårt, nästintill omöjligt att förena med förtroendeuppdrag där sammanträdena är förlagda på dagtid. Mitt jobb innebär mycket möten, resor, undervisning och annat som inte går särskilt bra att kombinera med dagtidsmöten inom politiken, och när man är fritidspolitiker med ett jobb som krockar med sammanträden drar tyvärr politiken det kortaste strået. Det kan inte bli på något annat sätt.

När jag tackade ja till mina politiska uppdrag hade jag inte den tjänst som jag har nu och kunde inte heller föreställa mig hur min framtida arbetssituation skulle komma att se ut. Under det senaste året har det blivit allt tydligare att det här inte är en hållbar situation så därför måste det tyvärr bli så här. Både för min egen skull och för att vi i Centerpartiet på bästa sätt ska kunna förvalta väljarnas förtroende och göra ett bra jobb på de politiska poster som vi har i kommunen.

Föreningsliv och aktiviteter på kvällstid går betydligt bättre så jag fortsätter som vice ordförande i VännäsCentern vilket betyder att jag kommer att finnas kvar i lokalpolitiken. Mitt politiska engagemang har nämligen inte ändrats, bara formerna för det.

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Det var riktigt tråkigt att höra. Jag har däremot full förståelse för svårigheterna. Det är många jobb idag som inte är så lätta att kombinera med politiskt engagemang. Vilket får till följd att vissa samhällssektorer nästan blir helt utan representation i de styrande organen.
  Inte riktigt bra för demokratin.
  Lycka till!

 2. Stina Jansson

  Svar till Jan Nilsson (2012-11-03 22:55)
  Hej Jan, och tack. Det är en viktig aspekt du tar upp om olika sektorers representation, och för den sakens skull kan det finnas anledning att fundera kring hur man kan öppna upp för deltagande från fler sektiorer, bl a när det gäller sammanträdestider.

  För min egen del kommer jag att fortsätta jobba politiskt på andra sätt, på de tider och genom de kanaler som är möjliga. Det är också en viktig sak att lyfta tycker jag – att den som vill engagera sig politiskt kan göra det under de förutsättningar som funkar. Då får vi en bredd som gynnar demokratin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.