Straffbart förneka Förintelsen?

Det första vi kan fråga oss, vem riktas detta till, är det enskilda individer eller kan det möjligen också gälla något parti man försöker sig komma åt? Sedan kan vi fråga oss, vilka skulle gynnas av detta och om det inte är det egentliga syftet?

Vad var och tänker eller känner går naturligtvis inte kontrollera. Förslaget med att straffbelägga förnekare till Förintelsen hur skulle det i så fall kontrolleras? Om förslaget träder i kraft kommer ju ingen öppet våga säga det, kan det var det som är syftet, tysta människor som eventuellt skulle ha den åsikten? Javisst, samma sak gjorde Stalin under sin tid, det som han ansåg var infiltratörer eller på något sätt som han inbillade sig skulle ha eller haft samröre med nazisterna, om ens det, bara inte gillade Stalins sjuka beteende och hans kommunistiska styre ansåg för honom utgöra ett hot. Helt enkelt människor som ville leva i frihet, försöka njuta av det lilla som fanns blev till Stalins förtret och hans onda öga.

Tiden efter andra världskriget var för många i det närmaste lika hemsk som när nazisterna härjade i olika länder för dess egna dåvarande befolkning tillhörande Sovjetunionen. Krimhalvön känner vi till hur den behandlats av nuvarande Ryssland tillika Ukraina. Perioden efter kriget lät Stalin deportera över 200 000 krimbor till Sibiriens arbetsläger. De kunde bli väckta mitt under natten och hämtade för att i princip det inte gjort någonting. När alla dessa samlats ihop skedde transporter på tåg som kunde pågå i flera veckor utan mat och vatten. Många dog redan innan det kommit fram och de överlevande sattes sedan tungt arbete i arbetslägren och under i övrigt usla förhållanden, dåligt med mat, kyla och även tortyr dog många också av det. Nu fortsätter nuvarande ledare Putin fullfölja Stalins verk. Mycket har inte blivit bättre i Ryssland sedan nazismens fall som ansågs som en av de värsta, men jag framhåller Putin som går i Stalins spår inte mycket bättre.

Så förbjuda/lagstifta och straffa den som inte säger tro Förintelsen ägde rum, vart hamnar vi då? På vilket sätt kan vi betrakta utföraren av detta, den eventuella lagen som som skulle sättas i verket? Är inte detta en form av diktatur?

Har S fobier utöver det vanliga, mer än andra människor?

Har vi inte snart fått nog av den lille griseknoen och hans gängs försök svartmåla andra för att själva hävda sig?

Varför inte lagstifta bort fattigdomen i världen? Det måste saknas något i huvudet på den som har liknande idéer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.