Lägg ner Bromma, sätt upp vindkraftverk eller ett mindre kärnkraftverk där istället.

Höljes i Värmland planeras en jättestor vindkraftpark. De boende säger de är emot ett byggande. Inte bara fåglar – kan vara stora örnar – eller i övrigt det naturförstörande som detta skulle medföra talar starkt emot.

Alltid är argumenten det saknas bostäder, men varför måste alla bo i Stockholm, varför ska allting flyttas dit? De rår ju själva för hur det blivit. Varför inte bygga nya samhällen och bostäder där man nu bygger vindkraftparker, varför skulle det vara så omöjligt?

Det skulle vara miljöpolitik som hette duga. Vi ser nu hur samhället förändrats genom pandemin. De tidigare jobben i städerna har drabbats värst och inte minst flyget vilket man nu tycker är bra. Någon annan slutsats kan vi inte dra.

Vilka bostäder har man nu där (Bromma) för avsikt att bygga. Ska det inte vara de traditionella – fyrkantiga höghus – med vatten och avloppssystem och vilka är det tänkta för som ska bo där? Är det något nytt område som bara skapar utanförskap och ett nytt pararellsamhälle som skapat oss så stora problem redan. Hela Sverige drabbas ju av detta, alla resurser går dit.

Detta kan ju tas som ett skämt, eller hur man vill, men något är snett i samhället då vi fått den utveckling vi har.

Sverige är unikt i sanning.

Tillägg: Hur ska husen byggas, med den gamla miljöovänliga betongen tillika maskiner som sprider koldioxid och framförallt vad ska folk äta i framtiden. Matbristen är redan en stor fråga i världen, det verkar man förbise helt. Inte minst måste folk i stadsmiljöer ha mat, det verkar man också helt förbise.

En kommentar

  1. Brorson

    Ja, varför inte bygga en vindkraftpark på -Bromma-fältet? En mycket bra idé om vi ö.ht. ska ha vindkraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.