Grunden för alla jobben kommer ur råvaruproduktionen

Så har det varit i alla tider eller delar av Sveriges historia också, de tyngsta och mest slitsamma arbetena har också varit de sämst betalde. Skulle vi till exempel avlöna alla med en liknande betalning som vi nu har skulle allting bli betydligt dyrare. Tänk de som nästan arbetar gratis (inte minst barn) som gräver i jorden efter mineraler och som vi har i vi våra mobiltelefoner är bara en sak. Det finns hundratals ja t o m minst tusentals andra saker vi köper eller drar nytta av som människor nästan ingenting får när de utvinner dessa. Det kan även gälla frukt och grönsaker, kaffe och te eller nästan vad som helst som kan finnas som kan köpas av oss, där de inte får några pengar alls för att tillgodose detta till oss.

Går vi till produktionen igen av våra egna råvaror är det likadant. Det skulle inte finnas de jobb som nu finns i stora antal som finns i städerna. Det kommer från våra råvaror, skogen, malmen och inte minst vattenkraften. De flesta kontoren där detta utvecklats till en ström av olika arbeten. Varifrån råvaran tas, har den minsta utvecklingen i den frågan. Vi ser hur politiker skriker om jobb, hur mycket de vill skapa, vilka jobb är det de vill skapa egentligen? Det är ju rena fjanterier och tillåt mig säga högerpartierna är värst.

Dra upp skjortärmarna och kliv ner i gruvan själva och gräv med bara händerna. Inga problem, jobb finns hur mycket som helst, men själva göra rätt för sig eller slita det passar man sig nog fan för. Jag tycker det är ett fult spel man håller på med. Likaså Sverigedemokrater vad har de komma med förutom den våg de nu har och går ut med, att Sverige måste bli mer ”nationalistiskt”. Vilka jobb skapar det?

Någon gång måste rättvisan och sanningen fram om än inte det var hela så bör folk börja tänka till hur vi byggt upp samhället. Kapitalet och allt vi rör oss med kommer från produktionen. .

Ser vi till de (konstgjorda)-arbetena som skapades under Reinfeldt, är det inte flest av dessa som nu försvunnit under pandemin. I huvudsak storstadsjobben. Hur botten ser ut och den man inte ser är minst lika viktig, eller viktigare. Sedan hur flott och fin ytan kan verka kan vara bara en bedräglig syn. Vi kan även till viss del jämföra inom sjukvården. Utan de som nu tar hand om alla sjuka skulle inte vården fungera. Sedan kan man tituleras i hur fina titlar som helst om de inte vore andra som gjorde ”grovjobbet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.