Mänskliga rättigheter eller rättsliga mänskligheter

Vad menar jag med det då? Jo om jag delar in hur vi människor förhåller oss till de val val vi gör och kanske också hur vi röstar, eller vilka vi röstar fram.

För mig framstår sidan som har de mänskliga rättigheterna kanske mera åt vänster. Eller varför inte motsatsen till de som vill de rättsliga ska prägla tillvaron. Jag menar inte att vi inte ska följa lagen, jag menar kanske vi borde ha ett samhälle som mera tar hand om varandra så vi slipper hamna utanför och sedan straffa. Det enda man nu hör är att straffa människor. Att bli indelade eller t o m sträva efter detta.

Ser vi till vad de olika svenska partierna vill kan vi undra varför Liberaler är så intresserade av Engelska skolan som de vill framhålla som en mönsterskola. En gång i tiden var de dessa som bidrog till den svenska Folkskolan där varje svensk skulle skrivas in. Detta verkar de släppt helt och hållet och friskolor verkar vara viktigare nu. Naturligtvis har samhället förändrats sedan dess, men visst kunde vi kräva att det inte bara eftersträvas större och större åtskillnader.

Vilken föredrar man och som ger långsiktiga verkningar och kanske på sikt mänskliga samhällen. Mänskliga rättigheter eller rättsliga mänskligheter?

En återgång till den gamla tiden när fattiga riskerade straffas just för den sakens skull och de rika undslapp oftast straff just för den saken. Det gamla engelska samhället får stå som exempel av just detta. Tyvärr så tillämpas det fortfarande även här i Sverige.

Idag måste Löfven bestämma sig. Intressant följa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.