Putin hotar nu hela Europa, även Sverige.

Putin trodde nog liksom Lavrov det skulle bli en promenadseger ta in Ukraina och att folket snabbt skulle vika ner sig. Det gjorde han genom att börja visa upp flyget, flyga på låg höjd med massor av plan i formationer över Ukraina. När inte det gick skrämmas till lydnad måste han börja invadera på ”riktigt”. Lavrov (försvarsministern) är också det en mycket ful jävel liksom Putin har många oskyldigas liv på sitt samvete. Ryssland, Putin och Lavror har styrt hela händelseförloppet i Syrien tillsammans med diktatorn där. De säger de bekämpat IS, kan så vara till viss del, men lika mycket har de bombat oskyldiga och civilbefolkningen. Här har de haft möjlighet utprova vapen som de getts tillfälle till. Det är bara mord och makt de är intresserade av.

Kommer nu de införda sanktionerna hjälpa? Till viss del kanske, men vi kommer också bli drabbade, Sverige och Europa i övrigt. Det får vi givetvis ta, bara vi slipper krig. Det Putin nu hoppats på med invasionen av Ukraina är att skaffa sig herravälde över Europa, att vi ska skrämmas till underlydnad. Varken Sverige eller Finland uppmanas inte gå med i Nato. Det är befängt att lägga sig i andra länders angelägenheter.

Det kan dock bli Putinregimens fall detta krig han nu påbörjat i Ukraina. Det finns en mängd ryssar som är emot kriget. Hur skulle det se ut om vi skulle anfalla Norge? Det är i princip samma sak, våra nära grannar vi skulle hota och försöka undertrycka oss.

Vad kommer Putinregimen härnäst göra sedan de intagit Ukraina, för det är väl bara en tidsfråga trots allt innan de gör det. Det vet vi inte riktigt ännu, men lugnt kommer det knappast bli.

Hur skulle en eventuell invasion av Sverige se ut från Putinregimen? Över havet Baltikum med flyg kan vara den första delen. Härför krävs i Sverige en starkt skydd mot detta med ett effektivt robotsystem som kan skjuta ner flyget i en första fas. Hur skulle han sedan ta in sina marktrupper? Enda vägen är genom Finland. Att frakta dessa via vattenvägen skulle troligen bli inte allt för lätt krossa dessa med flyg härifrån. Visst kunde det bli hårda strider, men jag tror Sveriges stridsförmåga i luften är god.

Nåväl, vad eller hur skulle finnarna bära sig åt när ryssarna kommer den vägen med sina marktrupper, vilket är enda vägen ta sig hit via land. Från Tyskland via Polen eller Natoland får vi vara ganska säkra på de skulle möta hårt motstånd om de skulle välja det. Det blir knappast som under nazisterna och när de hade makten i Tyskland. Här kan vi känna oss säkra att detta inte kommer upprepas.

Men åter, hur skulle finnarna reagera över detta om ryssarna försöker komma den vägen? Som det nu ser ut skulle de möta hårt motstånd genom att de ingått en koalition med Sverige och vi har ju både Norge och även Danmark som Natoländer. Jag tror inte de kommer stillatigande låta de invadera, först Finland och sedan Sverige. Men hur vore det redan nu gå med i Nato? Kanske det vore det enklaste och bästa sättet ha ett skydd mot ryssen. För ingen trodde väl på allvar att Putin skulle invadera Ukraina på det sätt han nu gjorde? Detta för oss minst hundra år bakåt i tiden, eller till de gamla och ociviliserade krigen. Frågan beträffande Nato, kan man bara lämna in en ansökan och så är det klart på två veckor? Det som vet mer om detta säger det kan ta flera år få en ansökan beviljad. Det kanske skulle gå snabbare nu med det läge vi nu befinner i oss i.

En sak är säker, Putinregimen måste bort eller direkt krossas om han försöker ge sig på oss. Jag tror han kommer möta det hårdaste motstånd han någonsin varit med om. Hans landbaserade styrkor kan vi bortse ifrån, det kommer elimineras på vägen hit. Finland möter upp med Norges Natostyrkor, liksom vad Sverige kommer erbjuda. Finlands sak är vår.

Att öppet börja hota andra länder/nationer med att inte gå med i Nato är ju befängt. En sak är säker, nu är det inte lek längre, nu kräver situationen att vi måste börja ta det på största allvar vad Putinregimen är ute efter. Den avskyr öppna och fria demokratiska samhällen. Fria rösträtter och demokratiskt styrda länder. De för oss långt tillbaka i tiden. Putinregimen är passé och det finns ingen återvändo. Putin har satt sin sista potatis. Han måste krossas om han bara ens försöker tänka på invadera oss. Det är så vi nu måste se det. En galning som lever i en egen värld där han tror att vapen ska styra. Lavrov är som sagt en lika otrevlig typ och nu har de gått över gränsen. Risken att Ryssland faller samman inifrån är uppenbar.

Putin är chanslös om han försöker sig ta in Sverige med konventionella vapen. Med kärnvapen en annan sak, med då dukar de väl under själva? Vad den galningen hittar på vet man aldrig. Han är inte av den här tiden, en fullkomlig galning som tappat förståndet.

PS. Ska man ansöka om medlemskap i Nato måste Finland och Sverige göra det gemensamt. Endast Sverige skulle utsätta Finland för stor fara från Ryssland.

5 kommentarer

  1. brorson

    Nu stundar gyllene tider för allsköns smugglare och penningtvättare och för hela den kineska ekonomin, förstås.

    Om Ryssland vill ta Sverige, har de en oerhört stor kapacitet för transport av trupp och även tung materiel över långa avstånd genom luften. Det har svenska kommunalpolitiker sörjt för genom alla kommunala flygplatser som saknar vettig civil användning, förutom den egna prestigen och bekvämligheten.

    Vi lever inte under 1800-talet.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag vet egentligen inte vad du är ute efter, men så mycket kan jag säga att ryssarna, Putin och Lavrov har ingenting här att hämta. Klarar man inte ens av Ukraina när det nästan är omringats av marktrupp och användande av flyg och allt vad de har att tillgå, hur fan ska de ta sig över Östersjön då med allt materiel? Kommer de med flyg över Östersjön blir de ju nermejade av luftvärnsrobotar som är värmesökande. De är chanslösa och hur ska de kunna sätta in marktrupp genom flyg då? Det hela är en befängd idé. 1800-talskrig är vad ryssarna nu sysslar med. De har ju inte haft något rejält motstånd av en jämbördig motståndare. Att kriga i Tjetjenien är som om vi skulle ge oss på samerna. Nä de får komma med något bättre om jag ska känna mig det minsta skraj. Amerikanska vapen är betydligt mer effektiva än ryska. De har inte en chans mot dessa. Vi måste köpa in eller utrusta Sverige med värmesökande luftvärnsrobotar längs hela svenska kusten. Då först kan vi känna oss rejält trygga för ett eventuellt fegt ryskt angrepp som de nu försöker med på Ukraina. Rysslands dagar vid makten är räknande med Putin och hans vidrige följeslagare Lavrov. Hela den moderna välden är emot honom, hur fan ska han klara det???

      • brorson

        Jasså??! Sedan de tjetjenska separatisterna hade besegrats av den ryska försvarsmakten under president Jeltsins ledning i det första Tjetjenienkriget togs utbrytarrepubliken över av krigsvana islamister från hela Mellanöstern, vilka ”hjäpt till” i ex-Jugoslavien. Och dem klarade den gravt alkoholiserade Jeltsin inte av, utan han gav den till synes omöjliga uppgiften till den utanför Ryssland okände Putin, som inom Ryssland gjort sig känd för sin effektivitet Efter att ha besegrats i Tjetjenien gav sg i dessa blodtörstiga krigshundar till Irak och Syrien och det blivande kalifatet där. Vad menar du med jämförelsen mellan Tjetjenien och en samisk motståndsrörelse mot Sverige?

        Ett nytt kalifat i Lappland är kanske inte omöjligt. Hur mång a av dessa krigshundar som nu lever under falsk identitetsom flyktingar eller helt illegalt i Sverige vet vi inte. Plötsligt förlåter svenska Nato-vänner alla, som någon gång varit mot Putin,

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Jag menar att ge sig på samerna med stridsmedel vore som att döda oskyldiga.
          Beträffande Tjetjenien och deras krigsledare som Ryssland krigade mot, har nu Putin själv utsett honom till landets legitime ledare. En skurk och alla dessa länder runt omkring Ryssland handlar om rena infernon. Folk mördas, den som flyr söks upp (på Putins order?) i andra länder och mördas. Gävle var ett ställe, men han överlevde tack vare han övermannade sin tänkte mördare. Strömsund Jämtland likadant där en imam fick en kula genom skallen men överlevde. Tyskland samma sak, en man skjuten på öppen gata av en agent skickad från det ryska spionnätverket. Putin har mer eller mindre kontroll över dessa öststater/länder som ligger runt det ryska imperiet. Det finns inga riktiga demokratier, utan de s k ledarna är tillsatta genom korrupta system. Det är en sån jäkla oordning så man häpnar hur detta kan ske i länder av idag.

          https://www.svd.se/usa-svartlistar-tjetjeniens-ledare

          Sverige har också inblandning i det här: https://www.dn.se/ekonomi/nya-detaljer-om-diktatorns-dotter-som-telia-gjorde-affarer-med/

          • brorson

            Detta motsäger ingenting av det som, jag skrev, som huvudsakligen handlade om hur ett eventuellt (ytterst osannolikt) ryskt anfall mot Sverige skulle gå till. (Och som vi måste ha motmedel mot, vilket inte hindrar att Ryssland har motmedel mot våra motmedel, även om de är skänkta av den snälla jultomten Uncle Sam. Tjetjenien är inte ett grannland till Ryssland utan en del av Ryssland. Det land som diktatorsdotterns far är president i är visserligen en f.d. sovjetrepublik, men inget grannland till Ryssland.. Du skrev inte i vilket uppror som den tjetjenske gangstern var fiende till Ryssland och när han bytte sida Tycker du att Putin borde ha startat ett tredje krig i Tjetjenien för att gripa honom?

            Hur många gangsterledare har inte Uncle Sam stött för att få kontroll över territorier som inte ens har legat i USa? Pinochet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.