Alltför mycket ”grön” politik kan leda till s k ”högernationalism”

Det ser vi exempel på Frankrike och som här de svenska s a s ”gröna” partierna varnar för liksom även de på vänsterkanten vilket också här vi kan räkna in delar av S. Man varnar för Le Pen i Frankrike som den här gången inte var så långt ifrån Macron. Macrons politik innehöll bl a de mera våldsamma bränslehöjningarna och därigenom fick vi de s k ”Gula Västarna” att häftigt reagera. Det blev ett lågt valdeltagande i Frankrike. Många var varken nöjda med Le Pen eller Macron. Vänsterkandidaten som de flesta av de missnöjda kunde tillhöra åkte ut i första omgången.

Liksom här i Sverige med miljöpolitiken gick Macron för hårt fram med sin. Det var främst genom Parisavtalet och de som drabbades var arbetare och främst de som måste använda bilen och därmed gick deras lägre löner ner ännu mer. Man fick för sig att bara bränslet blev tillräckligt dyrt då skulle utsläppen minska, vill säga det drabbade endast bara de med lägst inkomster. Samma sak händer i Sverige om man stryper möjligheten till försörjning genom att endast ge sig på en grupp, eller blir de grupper som känner mest av de åtgärder man tror sig ”rädda klimatet” med. Vi kommer få en enorm hög av ”högerväljare” eller redan har både i Frankrike som vi såg och även här i Sverige om det blir en alltför ensidig politik. Ska vi säga miljöpolitik?

Man ”skräms” över att ”högerkrafterna” tar över då egentligen det är den mera gröna sidan själva som orsakar det.

Likadant med Nato om/när vi eventuellt skulle äntra det, hur man sprider vanföreställningar för att rädda sig själva kvar i olika maktpositioner. Man säger också, eller räds för att det ska placeras ut kärnvapen här i Sverige om vi går med. Men skulle vi inte i vilket fall dö genom de klimatförändringar vi är inne i? Allting går ut på skrämseltaktiker som inte stämmer överens med verkligheten. Samma sak med utplacering av kärnvapen om det skulle ske, jag skulle känna det mera som en säkerhet. Om någon börjar använda kärnvapen är vi i vilket mer eller mindre förlorade. Finns kärnvapen som motkraft är det mindre troligt de kommer användas.

Sverige, Sveriges befolkning och dess ledarskap och de som här stått i framträdande positioner har tappat sin verklighetsförankring och tror om vi bara avsäger oss allt vad som krig är eller tillhör, kommer ingen anfalla oss. Om det är så enkelt kan vi ju titta på Ukraina hur ryssen och Putin här gjorde.

Kärnkraft har vi redan i landet sedan lång tid tillbaka. Så vad är problemet?

7 kommentarer

  1. brorson

    Svenska Nato-anhängare fantiserar om att 1) Vi måste gå med i Nato omedelbart för att Ryssland kan utvidga Ukraina-kriget till hela Europa när som helst. 2) Ryssland har inga resurser för en attack mot Sverige, eftersom man är fullt upptagen i Ukraina.

    Dessa fantaster talar om en ockupation av Sverige, när det mest sannolika (d.v.s. det minst osannolika) är en bestraffningsaktion mot någon isolerad by i den svenska glesbygden för att vi har gått med i Nato, med bara en handfull döda. Det skulle ”skrämma skiten” ur alla svenskar, eftersom vi inte har upplevt krig på eget territorium under 210 år. Och inte minst ur alla svenska politiker, som skulle fly till Norge och ännu längre västerut,

    Och ”over there” är både civila och militära statstjänstemän arga på sin president för att han har avslöjat militära hemligheter, nämligen att att USA är djupt involverat i Ukraina-kriget, att amerikanska underrättelser hade styrt det ukrainska anfallet mot den ryska båten. Nu har tydligen fler ryska fartyg sänkts med amerikans hjälp. Varför glappar käften på den vanligtvis lågmälde cowboyen i Vita Huset?

    Är det inte mellanårsval i USA i år? Biden måste nu visa upp sig som en handlingskraftig krigspresident efter det snöpliga uttåget ur Afghanistan. Ukraina-kriget framstår alltmer som ett proxykrig mellan USA och Kina. Båda presidenterna (Biden och Xi) är nöjda så länge européer dödar européer) och inga amerikaner eller kineser kommer till skada.

    Detta kan mycket väl vara början på Tredje världskriget, som våra ledande politiker vill att Sverige vill vara med i, för att de ska slippa beskyllningar för feghet av utländska regeringskollegor. Det är mod att offra svenska liv i andras krig, så långe de inte offrar sig själva.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Visa saker du säger kan vara sanna. Problemet dock med dig är att du gillar kärnkraft och som du nu skriver verkar du avstånd från den. Du verkar också föredra Putin för Biden om jag rätt tolkat dig. Du har fel i mycket av du påstår. Du vill främst att dina åsikter ska komma fram, är det inte så din agenda ser ut? Övrigt har jag emot du skriver. Men ibland tycker jag du virrar lite för mycket.
      Du påstår saker som inte stämmer. Ex att CO2 inte skulle utgöra någon fara och att det inte bidrar till uppvärmningen, hur kan du påstå det. Är du någon typ av vetenskapsman som forskat fram andra uppgifter?
      Ibland tycker blir det blir lite skrattretande i vad du skriver och påstår.

      • brorson

        1. Om du vill att jag ska ta ställning mellan Putin ock någon amerikansk president, får du väl välja någn mer begåvad än de senile glappkäften Biden, som gång på gång måste rättas av sina underlydande, exempelvis Eisenhower. Det är ju normalt en överordnad som rättar en underordnad.

        2. Jag föredrar civil kärnkraft på svens mark framför amerikanska kärnvapen på svensk mark. vilkty kan provocera fram ett ryskt kärnvapenanfall anfall mot Sverige.

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Att Sverige överhuvud taget kunde bygga kärnkraft med början under Erlanders tid var amerikanarnas förtjänst. Utan deras tillåtelse och kunskaper hade det inte gått. Sedan har Sverige själva utvecklat kärnkraften och dess kunnande så vi är något av ledande idag. Nu anser man vindkraften är bättre eller säkrare och satsar på den.
          Jag tycker Biden och den administrationen är helt okej, t o m bra.

          Sedan har Sverige haft samarbete med amerikanarna under lång tid, kom ihåg DC:an som ryssarna sköt ner. Det var utrustad med amerikansk teknologi, spaningsutrustning. Så har vi hållit på och kallats oss neutrala. Hultqvist har fortsatt med detta med sina olika ”samarbeten” och vägrat gå med i Natao ända tills nu. Nu är tonen en annan både från honom och S. Vi kommer gå med. Äntligen blir vi under beskydd av världens mäktigaste vapenmakt. Det känns gött.
          Trevligt ha en dialog med dig.

          • brorson

            Och om det i framtiden blir Kina, som ju redan äger stora delar av den svenska energiproduktionen?
            Det var tyska atomfysiker, som hade flytt till Sverige, som lade grunden både för det svenska kärnvapenprogrammet – som lades ner av Olof Palme efter engelska påtryckningar, och för den civila svenska kärnkraften. De tyska atomfysikerna rekryterades efter en tid i Sverige till USA, där de utvecklade de amerikanska atombomberna, som fälldes över Hiroshima och Nagasaki,

          • brorson

            Han var inte ensam. Det står ju i artikeln, som du har länkat till, att han rekryterade några av världens bästa forskare.-Detta visste jag sedan tidigare, eftersom en nära släkting till mig, har arbetat tillsammans med de tyska forskare, som flytt till Sverige, sedan Hitler hade förkastat deras forskning som ”judisk vetenskap”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.