Elbilsförsäljningen i topp

Den gamla förbränningsmotorn finns nog inga kvar av år 2030. Att den helt skulle sluta tillverkas kanske är att ta i, men bara då till vissa maskiner som eventuellt skulle kräva. Det går inte ladda överallt och avsides krokar och vägar samt inom skogsbruket kan det vara svårt enbart med batteridrift. Här är väl vätgasfordon mera troligt. även inom lastbil- och busstransporter.

Hur kan elbilsförsäljningen gå så bra och bara under några år har Elon Musk, Teslas grundare blivit världens rikaste.

Tänker vi efter, alla månfordon, de som kör på månens yta är det på batterier. Finessen med batteridrift är naturligtvis att motorn inte behöver använda syre. Visst vore det fantastiskt om det skulle fungera överlag det man förutsatt sig. Vindkraften och hela köret som ingår i den gröna omställningen. Slippa alla giftiga avgaser och tänk verkstäderna slippa all röken och oljan som bildar ångor och dras ner i lungorna. Jag undrar hur många som dör bara av det?

Giftfria miljöer är inget jag ser negativt på. Istället för att avskärma sig från detta borde man inte istället vara glad?

Får man bara till laddningen och att den finns kort sagt överallt då vete fan om inte eldrift är att föredra. Kanske redan innan alla laddstolpar är på plats.

Pratade med en bilförsäljare nyligen och denne gav informationen de hade sålt slut på sin kvot av elbilar. Jag vet inte hur det är överlag.

Har jag fel har också regeringen fel, Elon Musk m fl. Låter det troligt?

En kommentar

  1. Åke Nygren

    Hej!
    Tror inte en sekund på att el-bilar är framtiden.
    Ström till hela Sveriges bilfotta, från var ifrån ska vi ta den energin?
    Batteriernas tillverkningsprocess, från brytningen av
    Litium och kobolt, vilket är stora risker med. Vidare att ta han om den enorma mängd batterier när de är uttjänta, vad är lösningen på det.
    I Norrland slits batterierna fortare på grund av det kalla klimatet och som även förkortar körsträckan avsevärt.

    Jag kommer inte att köpa en elbil på grund av detta.

    Tack för mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.