Småfåglar, insekter fjärilar, bin och humlor har drastiskt minskat – det beror på klimatförändringarna

Det finns inga andra orsaker varför de minskat drastiskt. Det är helt enkelt CO2 som orsakat det. Några andra förklaringar finns inte. Klimatförnekarna och högerskalan skyller säkert på det avverkas för lite, att vi måste producera mera och den rike kan bli rikare. Det är fundamentalt i det tankesätt som pågått sedan medeltiden och att vi har slavar som arbetar gratis och bygger upp kapitalet. Det är den grundläggande faktorn varför det ser ut som det gör. Att Ryssland också är en avart, trots de skulle står för en annan syn hur ett samhälle ska styras är också nu definitivt fastslaget att de också är en rejäl skurknation.

Beträffande Nato och blockeringen av Turkiet kan vi omöjligt gå med på deras krav att vi skulle slå ner på kurderna. Det är Erdogans Turkiet som också är en skurkstat som många andra som torterar, plågar och dödar oliktänkande.

Nä fy fan för högern, liksom länder som inte följer lagar om mänskliga rättigheter.

Det ständiga pratet om skattesänkningar som Reinfeldts regering införde och blev populära då försöker man fortfarande vinna poäng på. Låginkomsttagare som redan betalar en låg skatt hur mycket i sänkning får dessa i jämförelse med en höginkomstagare? Det är givetvis en ren bluff de kör med. Ett försöker inbilla sig få röster från folk som ska försöka luras gå på deras falska lockelser. Pensionen vill de höja genom skattesänkningar. Vilka gynnar det, de med höga pensioner. Ta er i brasan!

Vi lever i en demokrati och jag tänker inte krusa någon eller något – som jag inte gillar. Sådeså.

En ny högerregering kommer slå hårdare än covid-19. Svältande och döda, lik på gatorna och kommer se ut som i Bucha i Ukraina. Total misär. Medan de rika spatserar runt i sin fina kvarter och låtsas om ingenting. Det är högern det.

Vad dom gör i städerna, skjutningarna m m får de själva reda ut. Jag har det bra som jag har.

Slaget om Sverige är långt ifrån avgjort.

2 kommentarer

  1. //GF.

    ”Småfåglar, insekter fjärilar, bin och humlor har drastiskt minskat – det beror på klimatförändringarna……..”
    Om det du skriver skall uppfattas som ironi, vet jag inte säkert,,, hur som är det svårt med ironi i texter.
    Ja ja till saken, att småfåglar, insekter osv. blir färre o färre beror till stor del på masslakterna vid vindkraftsverken och i fronten på våra bilar!!!
    Forskare i England försöker ta reda på varför insekterna så drastiskt har minskat, och har därför skickat ut enkäter till en del av bilisterna i vissa områden om att räkna insekterna på nummerplåtarna och skicka in, för att på så sätt kunna få en uppfattning om hur många insekter som dör på bilarna i England.
    Torde nog handla om tonvis bara i England under låt säga ett år, om man då tänker på hela världen, så lär det vara oerhörda mängder som går förlorade som pollinatörer varje år!
    Ett nästintill olösligt problem!

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Här några länkar att läsa: https://www.forskning.se/2018/07/06/sa-hogt-kan-en-liten-flyttfagel-flyga/
      https://supermiljobloggen.se/nyheter/vart-satt-att-producera-mat-riskerar-att-utrota-insekterna/

      Slutsatsen av dessa är att vindkraften kan uteslutas om vi ser till höjden flyttfåglarna skulle flyga på.
      Det hänger ihop, utan att vara någon expert i någotdera, varken småfåglar eller insekter torde insekternas förmodade minskning göra att småfåglarna i sih tur får lite mat. De flesta småfåglar lever av olika insekter. Att det är människans påverkan som gör att både småfåglar, insekter och andra arter minskar eller dör ut är ingen tvekan av. Bilarna i England och på våra vägar? Ja till viss del kanske, men var finns den rapporten? Om det nu är så att bilarna/trafiken är en orsak till detta – minskning av insekter – är det inte bara insekterna som drabbas. Hela mänskligheten där bilar och trafik förekommer är ett jättestort problem. Att det skulle lösa problemet helt med batteridrift (mindre utsläpp) är en alltför optimistisk syn. Nyligen exporterade Ryssland den största oljeleveransen (även inberäknat för kriget) till Indien och Kina. Samtidigt har både Indien och Kina lovat bli CO2-neutrala inom sinom tid. Kanske 2060 eller däromkring. Vi går tydligen mot en katastrof hur vi än gör. Samtidigt klagas det på värmen i Indien och de områdena. De kan brännas ihjäl, så länge de köper olja av ryssarna. Sveriges batterifabriker kommer inte stoppa klimatförändringarna. Vi kommer få andra problem som kan bli mycket värre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.