Nazisternas välutvecklande land

Under nazisternas ledning tillfördes en rad nya, ja uppfinningar och ett välutvecklat välstånd. De flesta kommer ihåg den gamla ”bubblan” som levde kvar ända in i vår tid, var det ända in på 80-talet? Jag minns inte exakt, men senare har kommit ut reviderade versioner, fast med motorn fram tror jag, tidigare bak och med den karaktäristiska luftkylda boxermotorn. Det var en bil beräknat alla kunde ha råd att köpa och äga. Den var också otroligt bra på ta sig fram på de då dåliga vägarna. Ferdinand Porsche hette grundaren både till bubblan och dess storebror, flaggskeppet själv, Porsche.

Under nazisterna tillkom även Autobahn som även idag fungerar utmärkt. Sveriges avlånga land som ibland skulle kräva en snabbare tillåten trafik, här gör man allt för att sänka hastigheten. Vägstandarden håller oftast inte måttet. Våra svenska Inlandsvägar är oftast fartbegränsade till 80 km/h. På sin höjd 100. Visst är det bra om vi kan undvika olyckor och inte minst dödsolyckor. Men vi kan undra varför kör man ihjäl sig med fordon som endast får köra 30 km/h? Det är något konstigt med svensk lag. I hastigheten kom jag på att nu saluför om man går eller rör på sig och använder minst 6000 steg/dag får man förlängd både hälsa och ett längre liv. Minns när man sa vi skulle äta 6-8 brödskivor om dagen. Vi kan kan undra vilket land vi tänker oss när vi samtidigt har nästintill fritt skjuta ner folk. Att bo på landsbygd, om det fortsätter kommer kriminaliseras. Glesbygden har redan fått erfara det genom att folk straffas om de äger en bil som släpper ut CO2. Skyhöga bränslepriser är väl att bestraffa människor?

För att någon gubbe eller käring forskar dagarna i ändå – inte gör annat – ska vi alltid lyda deras råd?

Nåväl, nazisterna var det och kan vi inte jämföra med vad EU har satt som mål, fossilfria fordon senast 2035. Bilar och lätta lastbilar ska inte längre få tillverkas med FMB. Funkar det så okej, men visst finns många hakar här och blir det som det stortyska samhället som en gång var överlägset alla andra men sedan föll ihop av tillsynes storhetsmani. Kommer EU, alla länder här falla ihop på samma sätt?

Vi kan också undra när behöver jag 500 hk om jag bara får köra 80? Det går ju stick i stäv alltsammans. Samtidigt som vi sänker hastigheten, tillverkas bilar som är otroligt snabba och motorstarka och när vi ens har den tyska Autobahn i någon del i landet.

För mig får de sätta upp så många kameror som helst, jag tycker bara det är ett stort slöseri när vi har de regler som är och ibland går stick i stäv med vad som strävas efter.

För att följa det regelsystem som idag gäller, eller kommer gälla krävs att du minst är miljonär för att köpa och äga en s k ”klimatsmart” tingest som en dyr elbil. Kommer vi ha råd köpa mat och äta och allt annat som våra liv i grunden kräver. Redan nu säger man vi ska inte tvätta oss i varmt vatten. Hur mycket måste vi prioritera för att de efterlängtade klimatsmarta lösningarna?

Är det inte lika bra vi återgår till 1800-tal på en gång? Å ena sidan går utvecklingen framåt (som vi tror) och i andra riktningen bakåt. Kriga ska vi också, öka försvaret gå med i Nato. Vad ska vi driva krigsfordonen med, skogsråvara?

Hela detta upplägg vi får höra och ta del av tycker jag är rent befängt.

Det som händer om det fortsätter är att EU kommer bli snorblacka för att rädda Ukraina. Samtidigt som Ryssland också faller ihop ekonomiskt. Sverige var en gång i tiden ett land som stod på egna ben. Nu är det inte längre så. Även vi svenskar kommer att dras ner i gyttjan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.