Hela upplägget är fel. Bostadsbidragen, byggnationer osv.

När vi väl kommer till en kris av något slag står vi med händerna utefter sidorna som dumma får och fattar ingenting. När vi väl behöver använda våra huvuden är det för sent. Vi måste planera bättre, vara mer förutseende och inte bara vänta in eventuella problem och katastrofer. Problemet är vi haft det alldeles för bra i landet, en stor del av befolkningen. Vi har byggt bostäder som sedan folk flyttat in i och sedan fått bostadsbidrag från staten, inte alla men i stort har det gått till så här. Hur husen/lägenheterna har varit beskaffade har aldrig undersökts, huvudsaken det snabbt byggts och olika intressenter, byggherrar m fl kunnat kvittera ut stora vinster.

Nu när vi har en typ av energikris börjar vi handla, mera desperat istället för att tackla problemen med åtgärder som inte förvärrar. Vi har använt alldeles för mycket energi för uppvärmning i kort sagt undermåliga (fuskbyggen) där människor medvetet hysts in för att någon/några ska tjäna på det. Det är inte småkulor jag pratar om, det är så stora belopp att det t o m påverkar landets BNP.

Om vi bygger ny kärnkraft eller aldrig så många vindkraftparker, ligger problemet kvar i botten med de dåliga undermåliga husen och byggnaderna vi har. Ta alla offentliga jätteytor som ska värmas upp, man behöver inte vara särskilt intelligent för att begripa vika energimängder där går åt.

Det är inte föregående regerings fel, inte förr förra och inte den nuvarandes. Det har pågått under under många långa år den blindhet som vi nu får betala. Slöseriet på byggnadsmaterial som kunde används bättre, långsammare och mera noggranna och välplanerade hållbara byggnadssätt. Det är facken, arbetsgivarna/entreprenörerna, kommunerna och slutligen riksdagspartierna som inte förmått styra Sverige i en god och hållbar utveckling.

Fortsätta slösa är inte lösningen. Betala ut bidrag osv.

Det kommer bli jätteproblem ta oss ur det här, oavsett regering.

Alla ihåliga gamla dragiga lgh och byggnader som också betalas ut bidrag till i olika former. Riv dessa och byggt nytt. Välplanerade och nya täta värmehållbara byggnader. Det tar tid, men bättre sent än aldrig och tänkt vad många jobb det blir men mera noggranna arbetsmetoder än tidigare. Det finns säkert många andra förslag som går att tillämpa.

Det är i våra städer problemen finns där strömförbrukningen är hög. Landsbygd/glesbygd osv har bättre förutsättningar i det fallet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.