Rockström har övertagit rollen som Jesus

Vår tids nya religion verkar vara klimatpolitiken där de flesta av oss ses som syndare. Vill vi få herrens välsignelse, vill säga Rockströms och hans tillhörande grupp måste vi alla bekänna våra synder – klimatsynder. Det är påfallande likt det som vi hade under medeltiden och även efter med tron på häxor och troll. Folk dräptes (oftast kvinnor) för att de utsågs till häxor. Helt taget ur fantasin.

Översteprästen Rockström har uppnått en synnerligen välbetald och fin tjänst efter alla predikningar han gjort. Vi ser redan hur utsläppen minskat 🙂

Det har ju mera blivit ett försäljningsargument och där man har klimatet som bakgrund och att nu Sverige kan gå ledande in i. Företagen säger han ska ägna sig åt att tillverka klimatsmarta produkter. Vi ska alltså tjäna på att klimatet försämrats, är den slutsats jag drar.

Samtidigt som i första hand ungdomar demonstrerar mot det försämrade klimatet verkar de inte förstå att vi behöver en viss produktion för att inte minst få mat på bordet. Det verkar de helt oförstående inför. Tar vi Klimatpolitiska rådet, vill de ju bl a vi ska minska ner djurproduktion. Den som gör att vi kan tillverka smör, mjölk, bröd och ost. Tillika har vi bönderna sammantaget som även brukar jordarna och skördar olika sädesslag. Av det får vi både mjöl, bröd och en rad annat vi har på bordet när vi blir hungriga. Är det det som anses som det farliga för klimatet?

Visst finns det mycket ”skit” vi skulle kunna undvara men då kommer frågan fram, försäljningen, vinsterna hur blir det med dessa då?

Jag tror inte det blir radikalt ”bättre” i vår värld bara för att den nye messiasen Rockström försöka påverka och skambelägga oss. Vad han glömmer de som verkligt kunde göra något för klimatet och minska ner utsläppen exempelvis Kina men nu även Tyskland som kommer bränna kol i mängder.

Sverige är fantastiskt i det lilla perspektiv man verkar.

Nu kommer kylan och snön tillbaka. inga värmeböljor här inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.