Vapen utprovas i kriget Ukraina-Ryssland

Det nu blodiga och dödliga kriget som bara skulle bli en ”specialoperation” har lett till att i princip hela världen blivit inblandade. I alla fall alla länder som skulle kunna vara krigförande eller ha ett försvar där effektiva vapen krävs.

Vi och många andra länder har blivit åskådare men även rätt så stora flyktingmottagare av flyende ukrainare. Men i övrigt behöver vi inte satsa några liv i kriget. Vi kan stå på sidan om som de flesta andra länder och trots vi skickar vapen och vill hjälpa till, är vi dock ändå bara åskådare som inte behöver bloda ner oss eller riskera några liv. Det är ukrainarna som får ta smällen och kämpa för oss i Europa att inte ryssen kommer över ett territorium, vilket var syftet att utöka sina landgränser. Det var hela syftet med kriget som vi nu ser följderna av.

Ett utökat Ryssland och ett fortsatt herravälde som de egentligen är ute efter måste stoppas. I annat fall blir vi alla slavar under dessa. Vi ser redan hur vi underlåtit ha kontroll i deras verksamheter genom att deras folk kan röra sig fritt här och skicka massor med information till deras hemland. Allt i syftet att skaffa sig herravälde över oss. Nu är ryssen relativt dum vad det gäller komma ikapp den utveckling vi har i Europa och i andra delar av världen. Vad ser vi de tillverkar mest av om inte krigsmaterial, precis som Nordkorea. Något mera sofistikerat som gynnar folket i sin helhet har de inte. Vi är ganska långt före vad det gäller den tekniska utrustningen i övrigt.

Vilka tillverkar flest bilar i världen om inte både Tyskland och Japan. Övriga länder följer tätt efter och bilarna numera är mera tekniska underverk. Vad har ryssarna i sin produktion av bilar? Gamla uttjänta Volga, Lada och Moskovich är några som vi sällan ser i Europa eller i vår närhet. Trots detta har de totalt 24 märken de filar på. Italienska Fiat har haft ett ganska stort inflytande på ett av deras märken.

Men totalt ligger de långt efter. Att ta sig till månen, satsa enormt mycket pengar på dessa projekt och i en tävling med amerikanarna kan de haft framgång. De har trots allt skickliga ingenjörer och matematiker som väl ligger i paritet med de bästa i världen och att just ha koll på rymden, planera och göra olika uträkningar som gjorde att de under en tid låg före amerikanarna. Så visst, helt ofarliga är det inte och vi ska inte räkna bort dem. Det är synd om folket att de nästan alltid under alla tider haft så dåliga ledare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.