Vad är det för trams man bjuder svenska folket på?

Det har inte satsats lite på detta hockey-VM, inte minst från SVT med alla sina experter och deras ”snuskstudio” med Marie Lehmann, ”Dosan” & CO. Nästan alla här uppträder som löjliga figurer och har hyllat svenskarna skyhögt, trots de inte kunnat göra några mål utan mera av tur vunnit sina matcher. Och har de gjort mål har de plötsligt varit i världsklass och varit bland världens bästa. Ända tills de mötte USA då föll fjädrarna totalt. De blev närmats utskåpade och överkörda. Just när det höll på vara över började man spela, men tyvärr för sent.

När de nu föll för Lettland i kvarten var det ett svenskt lag igen som inte kunde göra mål. Letterna ägde inte pucken någon lång tid under hela matchen men fick ändå in 3 mål. Hur kan det komma sig? Total ineffektivitet från Sveriges sida. Letterna målade upp en mur av sina spelare framför sitt eget mål och trots de fick ett matchstraff på 5 minuter och Sverige hade en spelar mer under den tiden lyckades de ändå inte göra mål. En av de sämsta matcher jag sett Sverige göra, kanske sedan det blev slagna av dåvarande Vitryssland redan under kvalspelet. Sverige måste kunna bättre och troligt är de är alldeles för självgoda och när de tar in stjärnor från NHL tror man redan saken är biff. Mycket bedrövlig.

Nu kommer sannolikt USA vinna guldet, Kanada tvåa, Tyskland trea och Lettland fyra. Både Finland och Sverige föll i kvarten och att Finland gjorde det mot Kanada är inte något uppseendeväckande eller någon skräll. Men att Sverige föll mot Lettland trodde väl ingen. Men kan man inte göra mål så kan man inte komma till någon final. Lika bra de blev utslagna kanske det täpper käften på de svenska experterna och SVT:s satsningar med de svenska skattebetalarnas pengar. Bättre vill vi ha för våra pengar.

USA har fått ihop ett lag som är en klass förs sig. Möjligen kan Kanada utmana dessa med sin tyngd, styrka och rutin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.