En givande dag igår

Det var två härliga matcher i hockey-VM igår. Lettland mötte Kanada och vara nära skrälla. Med lite tur, eller mycket lyckades Kanada kvittera genom att slänga fram en puck bakom mållinjen som sedan träffade huvudet på den lettiske målvakten och sedan in i mål. Med ruffel och båg och tveksamma domslut i diverse utvisningar lyckades dock Kanada ta ledningen och då såg man att det nog var kört för letterna. I slutet tog de ut målvakten och Kanada kunde skicka in pucken i tom målbur och segern var ett faktum. Men en otroligt bra insats av letterna som nu blir sämst fyra.

I andra matchen mellan mellan USA och Tyskland såg det illa ut för tyskarna sedan USA efter bara 45 sek prickade in 1-0. Sedan dröjde det bara några minuter till och 2-0. Då trodde säkert alla matchen var över för tyskarna, även jag. Men döm tull allas förvåning, även min kvitterade Tyskland innan perioden var slut. Sedan blev det stentufft och matchen gick till förlängning och vem slog inte in målet där om inte Tyskland. Jag hurrade med tyskarna sedan de slagit ut USA som nu får spela om tredje pris mot letterna.

Det som saknas för svenskarna är glöden. Tekniken och det i förväg uppgjorda spelet fungerar inte ibland. Här har vi liknande problem inom fotbollen. Det blir alldeles för stelt och man kan inte vinna om inte glöden och kämpaviljan finns. Det är ändå bara gratulera både Tyskland och även Lettland även om de redan är ute från final. Trenden med de bästa lagen där både Finland och Sverige ingår, även Schweiz är nu bruten. Många skrattade säkert åt både Tyskland och Lettland i gruppspelet och hyllade de andra lagen som normalt är bättre. Inte minst Sverige var topprankade och inte minst av den svenska panelen i SVT. Jag hade lite andra åsikter. Måltorkan i gruppspelet och att de höll nollan länge skulle inte räcka när väl det skulle det gälla. Det var chanslösa mot letterna och hur skulle de ens gått vidare om de mött något annat lag. Sverige måste tänka om i många avseenden inom sporten. Främst både hockey och fotboll. Det är alldeles iförväg för planerbart.

Hur ser det ut i länder som är betydligt fattigare. Brasilien exempelvis där ungar/barn växer upp och får spela på bakgatorna. Vilka är det här som dominerat fotbollen under vissa tider. Brasilien har haft bland de flesta världsspelarna och fortfarande har om det under senare tid utjämnats något.

Många bra spelare i Sverige, såväl inom inom hockey som fotboll, men de blir då uppköpta av utländska klubbar där de gör otroligt bra ifrån sig. När de väl kommer till Sverige och de svenska landslagen kommer de oftast i skymundan. Vad beror detta på? Man har för stor tilltro att de svensutländska stjärnorna ska göra underverk och glömmer den totala laginsatsen i synnerhet.

Idag blir åter en spännande dag när vinnaren i hockey ska krönas. Kan Tyskland ha en chans mot kanadickerna? Ja varför inte.

Fotbollen med UEFA och allt vad de heter har fått alldeles för stora proportioner och har lett till mer svältande folk i länder där fotbollen dominerar. Här är fotbollen viktigare än ett lands försök till ett välmående för ett helt folk. Det gillar jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.