Har svenskarna/sverigedemokrater tystat ner sina sympatier för Trump?

Så var det i alla fall för ett par år sedan och om vi tar när Trump satt vid makten. Vi kan även till viss del hänföra samma personer till skaran av ryssympatisörer i nu pågående krig. Beträffande Åkesson har han (hans parti) gått från judehatare till Hamashatare. För populariteten och att vinna poäng och bli populär är den troliga orsaken till det. Åkesson och hans parti vill skaka av sig den gamla manteln som de en gång blev så populära på. Det finns alltid dumma svenskar. Att nu Kristersson var så sugen på makten att han byggde sin regering i stort sett på Sverigedemokraterna är hans (framtida) problem.

När jag säger att EU inte uppfyller kraven till fullo, är det inte för att visa sympatier speciellt för SD. För SD är det också något i det sätt de vill bygga upp fler väljare/sympatisörer på.

Sedan de förändrade regler i A-kassan som nu de Tidöpartierna kommit överens om och samtliga där torde vara överens om, är att minska S inflytande och här på arbetsmarknaden. Det torde vara det största skälet. Något mer har jag inte säga i detta.

Sedan är det tråkigt att vi bundit upp oss så mycket mot Amerika. Jag säger därmed inte Amerika är ett ruttet land i sin helhet, men i delar. Fattigdom, stor misär och svält/hunger präglar stora delar av dess land. I gengäld kan det vara lyx och framgång som vi till största delen får se. Vad har Sverige lära i det? Jag tror ändå, trots de klagomål som framförs och mot det sätt vi haft, vi har det betydligt bättre i vårt land. Visst kan här finnas brister också men inte i närheten av Amerikas. Hur det är i nuvarande Ryssland får vi aldrig riktigt veta och visst är det en diktatur och i diktaturer vill man helst inte sanningen kommer fram.

Sedan har vi krigen de pågående och tar vi i första hand Gaza och deras befolkning kan vi undra hur de behandlas. De är i alla fall människor, är de inte? Senaste som visades var hjälpsändningar från flyg som Amerika stod för. Enligt expertis är det närmast värdelöst detta. I ett försök visa omvärlden sin omsorg för palestinierna och Gaza inbillar sig Amerika och nuvarande president Biden bli trodda i detta. Att det blivit som det blivit i Israel-Gaza/Palestina är roten till det problemet inte minst Amerika vållande till. Därmed inte sagt att Ryssland skulle vara något bättre.

Det är en tråkig utveckling i världen vi nu ser och den klimatpolitik som förs kan i motsatt riktning än vad den skulle syfta till försämra läget. I alla fall fattigdomen och svälten blir bara värre och värre. Vad ser vi på tv varje dag, i nästan varje program, frosseri, frosseri och hur vi lagar mat, oftast dyra rätter vi förväntas äta. Samtidigt som folk svälter i miljontals och har inte ens ett bröd. Det har blivit en ännu sämre värld än tidigare.

När vi (medelklass och under) skulle få det bättre har det blivit märkbart sämre. Men det är klart, det var väl inte meningen heller.

Men rösten har vi ju, till nästa val…

Vi kan även undra hur det är klara sig på 71 kr/dag?

2 kommentarer

  1. kenth

    Vi måste gå ur EU med det snaraste…det går inte fortsätta låta andra bestämma…slöseri med finansens pengar är det att fortsätta vara medlem…likadant Nato..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.