Mindre kostsamt med ett svenskt försvar när vi gått med i Nato

Det är vad man säger inom expertis som uttalar sig. Det påstås att under 50-talet vi hade uppåt 4 % av BNP. Nu säger man det kommer krävas 2 och vi är redan är uppe i den nivån, även över.

Att sedan Reinfeldts regering med Centern, Liberaler och Kristdemokraterna i princip lade ned det lilla försvar som fanns kvar till förmån för skattesänkningar, främst åt höginkomsttagare får vi nu äta upp. Fortfarande pratar främst Moderaterna om att sänka skatterna och till förmån för de högst betalda eller de som tjänar bra eller redan lever bäst.

Vi kan undra varför sjukvården går på knäna och har gjort under flera år, kan det ha ett samband med ständigt sänkta inkomstskatter för nämnda grupper genom åren? Alla ska väl bidra till våra gemensamma utgifter som ligger till skydd för oss och här torde sjukvården vara bland det viktigaste för att upprätthålla en god standard för oss människor. Inga lik på gatorna som i en del andra länder, varför inte nämna USA här.

Det har mer och mer blivit så världen ser ut. Är det inte knark och elände och ligor tagit över är det makten, att den rike eller den starke trycker ner den svage, den fattige.

Att vi nu är med i Nato tror jag inte vi häruppe kommer få några förbättringar av. Som vanligt har Umeå (Hans Lindberg) varit först ute med att försöka åka in på ett bananskal och därmed stärka Umeå och få äran av det. Det kommer bli många nya tjänster i o m Nato, och var tror ni det kommer bli? Inte i de närområden där det nu pratas om att försvara. Det kommer som vanligt bli till största delen i de mera södra delarna av landet och även Norrlands största stad, Umeå.

Att Nato för oss häruppe skulle ge något uppsving tror jag bra lite på.

Sedan är det ju EU dit man skickar människor/politiker som inte platsar i Sverige, sitta där och käbbla. Dessutom välbetalda, minst sagt.

Hade inte Putin gått in i Ukraina hade vi sluppit nästan allt detta vi nu är mer eller mindre tvingade till.

Vilka val har vi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.