Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Utsläpp elbilar i England

I ett djärvt Big Green-drag kräver den brittiska regeringen full elektrifiering av ALLA vägfordon år 2040.Motoriseringsorganisationer inklusive AA har uttryckt varningar och stark skepticism som att följa igenom på denna plan skulle lägga för mycket på nationell nät.
National Grid uppskattar att de flesta elbilar kräver en batterikapacitet på 90 kilowatttimmar (kWh) för att göra resor på cirka 300 mil. Den nuvarande TESLA batterikapaciteten är nominell till 70KWh.

Philip Foster citerar som en basberäkning Drax kraftverk som använder cirka 0,31 kg kol per KWh genererad (www.euronuclear.org/info/encyclopedia/f/fuelcomparison.htm).
Snabb laddning är bara 50% effektiv, så en enda laddning kräver 140 kWh el för en enda laddning, vilket ger ca 43 kg kol för en laddning (0,31 × 140).

Användning av ett batteri med högre kapacitet som föreslagits av National Grid på 90KWh skulle innebära en ännu högre kolanvändning på 55,8 kg kol för en enda laddning. En bensinbil skulle kräva cirka 20 kilo bensin för samma
distans.

Så en elbil kommer att släppa dubbelt så mycket CO2 som en bensinbil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.