Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Nära undergång nu !!!

För att all is på jorden ska smälta krävs att jordens medeltemperatur höjs till runt 26,6 grader, istället för nuvarande 14,4. De ”goda” nyheterna i sammanhanget är att en del forskare menar att det kommer att ta ungefär 5 000 år för all is att smälta, skriver The Independent. Om detta är sant vet inte jag!! Men vilka forskare ska man lyssna på .Det finns två läger ,för eller emot men det är bara ena sidan som får höras.

En kommentar

 1. Brorson

  Även inom den medicinska forskningens värld får man större forskningsanslag om man forskar på sjuka patienter än på friska patienter. I synnerhet om berörda forskare hotar med hela mänsklighetens undergång och samtidigt locka med enorma vinster på nyutvecklade mediciner.

  Det fuskas en hel del inom den medicinska forskningen. Du kommer väl ihåg stjärnkirurgen med den konstgjorda luftstruparna? Och hur är det med klimatforskningen, där professor Johan Rockström fått – för honom själv – lönsamma tjänster i Sverige och Tyskland, som professor i ”klimatvetenskap”, fastän han innan dess var professor inom ett helt annat vetenskapsområde.

  Kanske bra att veta att en professor är en universitetslärare, som är chef över en utbildningslinje, och inte något universalgeni. De flesta professorer ägnar den del av sin tid åt forskning. Och det är väl okej, så länge det är inom det egna ämnesområdet.

  Det är väl också intressant att regeringen har låtit Tegnell, som i det närmaste är en amatör inom medicinsk forskning, har fått styra Sverige corona-strategi och offentligt har hånat de professorer, bl.a. Björn Olsen i Uppsala och Fredrik Elgh i Umeå, som verkligen är experter på smittsamma infektionssjukdomar.

  Man får faktiskt gå till Stalin, och hans stöd till Lysenko inom ärftlighetsforskningen, vilken lovad enorma skördeökningar inom det sovjetiska jordbruket, för att finna en motsvarighet till dagens politiska styrning av vad som är sann vetenskap.

  Detta var mer än tragiskt, eftersom de sovjetiska forskare, som var Lysenkos motståndare, tillhörde världens främsta inom området. Om Stalin hade lyssnat på dem i stället, hade man också fått större skördar, men inte lika stora som Lysenko lovade – och man hade sluppit några av världens värsta miljökatastrofer. Som nu förtigs eller skylls på koldioxiden.

  En slump att Rockström, började sin karriär som ”klimatforskare” som professor i växtodling vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Han kan väl inte ha undgått att höra talas om Lysenko och hur lätt det är att dupera okunniga politiker?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.