Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Hungern kan komma fort

I början av 1990-talet producerade Sveriges bönder 75 procent av livsmedlen. 2019 är självförsörjningsgraden i snitt bara 50 procent, den lägsta i EU. En produktion som också står och faller med import av bensin och diesel, utsäde, växtskyddsmedel, reservdelar med mera.
När Sverige gick med i EU avvecklade vi de cirka 200 beredskapslager för livsmedel då fanns utspridda i hela landet. Idag är livsmedelsbutikernas matvaror i princip den enda föda som står oss till buds – om vi blir avspärrade från omvärlden. Mat som skulle räcka i ungefär tio dagar enligt en rapport från Civilförsvarsförbundet. Jämför med Finland som har 80 procent självförsörjning och beredskapslager för ett halvår.

En kommentar

  1. Jonsson

    Det är antagligen ingen mänsklig rättighet att ha mat för dagen i Sverige.
    Eller tak över huvudet, eller ström.
    S-kommunalrådet beskriver i sin blogg, hur fantastiskt Umeå är och ska fortsätta att utvecklas, hus ska byggas. Massor med hus.
    Juat ingen segregation att tala om i Ume.
    Livet är tydligen alltid underbart för socialdemokraterna.
    I mitt bostadsområde finns det människor som frekvent letar igenom hushållssoporna i de kommunala soprummen. Där ser jämt rätt slabbigt ut, men är en mer realistiskt framtidsbild och motbild (av Umeås välstånd). Höga hyror, dyr el och avgifter, dyrt på ICA, och skattefnatt överlag. Inflation och räntechock ovanpå det.
    Riksbanken påstods ha köpt upp konserver, alltid något. På det hela taget är Sveriges ledning alltid eljest. Det är bäst att inte ha så höga förväntningar på styret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.