Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Natointrädet

Då var vi med i NATO bra eller dåligt ?

Som läget ser ut idag med krig i närområdet och ett kasst svenskt försvar så ser jag det som att det är ok.

Men bättre hade nog varit om vi fortsatt vår bana , om vi nu inte hade i princip avvecklat vårt försvar och vår livsmedelsförsörjning.

Nu blir vi tvingade till att rusta försvaret öka vår livsmedelsförsörjning uppgradera våra katastrofala vägar.

Allt detta kommer vi som medborgare få vara med och betala, och så nedgånget Sverige är kommer det att bli dyrt ,riktigt dyrt.

Svensken klagar redan på Elpriser och matpriser ,det blir värre och det är behövligt med en upprustning.

Men det finns mycket lyx att dra ner på , vi som var med på 60 och 70-talet vet hur det var då och gissar att även dagens ungdom kommer att få känna av det.

Då var det inte bara att ta bilen och åka iväg , eller sporadiskt ta en solsemester.

5 kommentarer

  1. brorson

    Svenska politiker till höger och vänster är rejält fredsskadade efter 225 år sedan senaste kriget på svensk mark (slaget vid Sävar). De fantiserar om att Nato ska använda Sverige som transitland och lagringsplats för kärnvapen utan att Sverige dras in i kriget, som de så gärna vill ha. Finländare och norrmän har en far eller farfar som kan berätta om verkliga krig.

    I Sverige har det gått så många generationer, så att ingen längre minns vad någon har hört något från någon som har hört något från någon som har hört något från någon som var med. Vi som är gamla nog att minnas lumparhistorierna från dem som var med – inte i senaste kriget utan under beredskapen – ”någonstans i Sverige – är matade med romantik. Hur norrländska flickor flockades kring dansbanorna i hopp om ett ligg med en svensk soldat. När norska flickor våldtogs av tyska soldater.

    Ledande svenska politiker, som för 20 eller 30 år sedan trodde att Sverige inte behövde något eget försvar, att amerikanska skattebetalare indirekt skulle finansiera svenska skattesänkningar, frustar nu av lust att döda ryssar, som de ser som vår tids untermenschen. Och har likväl fräckheten att kalla sig antirasister. Mu är de livrädda för en ny mandatperiod med Trump som president.

    Saab hotar med nedläggning av flygplanstillverkningen om man inte får nya beställningar. Någon vill ha krig. Inte jag. trots att mina aktiefonder har ökat i värde. Ingen lyssnar längre på Greta, som tillgriper alltmer desperata metoder. Klimathotet har ersatts av fredshotet. Tänk om det inte blir något tredje världskrig. Hu så hemskt. 225 år av tristess. Och nu, när vi inte är fattiga längre, finns inget att dö för, inte ens något att leva för.

  2. anders

    ”Vem fan skall betala”, medlemsavgiften för Natomedlemskapet kostar nästan 1000 miljoner per år
    Micael Byden (ÖB) säger nu att pengarna inte kan tas från försvarsbudgeten.
    Återstår väl bara att höja arbetsgivaravgiften och löneskatten. Att hämta något från sjukvården, skolan eller äldreomsorgen lär inte räcka långt.
    Vi måste nog få in Leif Östling som finansminister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.