Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Dagens klena ungdom ??

Såg att av de som var kallade till mönstring för militärtjänstgöring va 2 av 3 st för sjuka ??

Detta uppgav dom på formuläret som de fyllde i inför mönstringen, lättja är nog en stor orsak och man kanske har börjat få ordning på vuxenlivet och ser hinder .

Varför inte göra som på vår tid ,man blev kallad med tvång och där på mönstringsförättningen sållade de ”klena” ut , då var det ord och inga visor man var tvingad.

Tror att många av dagens unga skulle må bra av 7 månaders tjänstgöring, det daltas för mycket idag.

7 kommentarer

  1. GF.

    Exakt tvinga dessa sojapojkar att mönstra under hårda kontroller så att inga kan komma undan med att bluffa etc.
    Dom skall fostras till män helt enkelt, fjollorna skall tas ur dom! I dagens x-pressen 25/3 är det just en sån sojapojke som säger sig ha fått ångest m.m. för han är kallad till mönstring, och han säger ”varför just jag”, fy fan vilken jävla nolla, säkert danad av kvinnor från förskola, skolan osv. Såna som han skall skickas direkt till den ev. fronten som kanonmat, för han är inget att ha i händelse av krig om han inte vill försvara sitt fosterland, blond svensk som han är, eller göras en man av, om det går i den pride-Försvarsmakt Sverige nu har?
    Däremot tycker jag att kvinnorna skall undantas skarp militärtjänst, som kan innebära att de skickas ut till fronterna.
    För i händelse av krig här eller i annat NATO land, så kommer det att bli mänskliga förluster, dvs. Kvinnor kan dödas vilket kan innebära att långa äldre släkten kan brytas pga. en död kvinna.
    Dessutom skaver deras trosor o bh:ar…
    Annat var det på min tid då fick man ’bara’ skoskav, men det var bara att traska vidare i samma kängor!
    Det hära med jämställdheten har gått överstyr både här o där.
    Försvaret skall inte vara jämställt på fronterna, det är männens planhalva!

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Många skulle behöva ta order och få lära sig veta hut som vi fick göra.Hatade det men tror att detta fick mig att ta order och veta att det inte gick att hålla sig undan.Idag glider ungarna fram på räkmackor .Och alla vuxna blir ändå inblandade om kriget kommer vare sig vi vill eller inte.Fick lära mig närstrid av den legendariske Karl Mann har aldrig haft så mycket blåmärken.Jag är inte purung men kommer kriget ska jag in bakom fiendens linjer. Bara att acceptera. Det är jag utbildad till

      • GF.

        Tror nog du menar Allan Mann?
        Utbildad i närstrid sägs det.
        Han som var frivillig i Finland, Norge och som sprang kurir mellan Sverige o Norge under kriget.
        Men han fick inte ens bli malaj i Svenska armén, var nog därför han drog iväg som frivillig… och sedermera blev norsk medborgare för att få någon typ av grad som han sedan använde i Sverige efter kriget.
        Jag läste nyligen den nyutgivna boken om Mann skriven av Tomas Tynander, och tyvärr spelade Mann allan enligt mig i vissa hänseenden, allting om honom stämmer helt enkelt inte,han har t.om. farit med lögner om sig själv (hoppat som’drivare’ i fallskärmshopp i Finland tex.) och skröt med att han minsann hade träffat den norska konungen, den fegaste av dom alla osv.
        Men vissa saker om honom stämmer säkert, men i ärlighetens namn så bodde han och spisade flott lite här och där under kriget.
        Står att läsa i boken om honom.
        Men jag får väl säga att jag respekterar honom fortfarande,men inte lika mycket som sägnerna om honom gör gällande att jag borde.

    • Christer

      Vill påpeka att signaturen G.F. försök att skämta blir ett totalt misslyckande. Lika okunnigt som osakligt, vill jag påstå. ”Dessutom skaver deras trosor o bh:ar…” och att han därför anser att ” tycker att kvinnorna skall undantas skarp militärtjänst, som kan innebära att de skickas ut till fronterna.”?
      Om det är så illa att han egentligen inte avser att skämta, blir det hela än mer skamligt och lågt. Jag trodde i mitt stilla sinne att den typen av argumentation låg långt tillbaka i tiden och att människor med hans livssyn var utrotade. Men, tydligen, fel hade jag.
      Till sakfrågan, kan bara hålla med Tjalle.
      Nu ska vi ju ha klart för oss att den person som lyfts fram i Expressens artikel inte behöver vara helt representativ för hela sin generation. Men i mitt arbete med ungdomar har jag märkt en ständig glidning åt hållet att ”me, myself and I” blir en mer och mer tydlig inställning.
      Kennedys väl använda ord, uttalade för mer än sextio år sedan, är fortfarande aktuella:
      ”Fråga inte vad ditt land kan göra för dig, utan vad du kan göra för ditt land”

      • tjalle (inläggsförfattare)

        Instämmer med dig Christer, sen ska vi ha med oss att blir det krig så är det inte bara de som har fått grundutbildning som ska ställa upp . Då är det bara att infinna sig när krigsordern kommer , vet inte vad det är för bortre åldersgräns ,tror det var 70 år sist. Här tror jag det har ändrats

  2. erot

    Signaturen GF har helt rätt i vartenda ord han skriver,sojapojkarna kommer väl att knäböja när dom står ansikte mot ansikte med den lede FI,för dom har ju lärt sig det av den svenska feminismen redan i förskolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.