20-års jubileum

Idag den tredje maj firar Pressfrihetens dag 20 år. Daniel Nordström, ny chefredaktör på Arbetarbladet, har skrivit en mycket läsvärd krönika på ämnet. Jag rekommenderar att ni klickar här och läser den.

Jag citerar en liten bit av texten nedan.

Färre än 20 procent av världens befolkning har rätt att uttrycka sig fritt. Press- och yttrandefriheten stryps i många av världens länder. Obekväma åsikter straffas. Journalister fängslas eller mördas och även i Sverige ser vi tendenser att många politiker vill inskränka press- och yttrandefriheten.

Den här tendensen som han nämner, finner jag både skrämmande och ytterst irriterande. Oavsett vilken nivå man verkar på som politiker, så anser jag att det är politikernas uppgift att arbeta för att vidmakthålla det demokratiska statsskick vi har i det här landet.
Detta görs bäst genom att föregå med gott exempel.

Vet man med sig att man har tendenser att avvika från den demokratiska vägen och ej alltid uppför sig riktigt etiskt, kanske man bör se sig om efter en annan uppgift att lägga sin tid på.
Fågelskådning till exempel. Det hörs vara intressant. Men, då må man tänka på att följa de etiska reglerna som SOF har satt upp. För att läsa dem,
klicka här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.