Anonymitet

Det är så fascinerande med anonyma kommentatorer. Oavsett om de kommenterar min blogg, eller om de skriver insändare på Tyck till eller någon annanstans.
Jag funderar ibland på om de står för sina åsikter i det verkliga livet, utanför Internet. Även inför människor de ej har i den innersta kretsen bland nära och kära.
Det lär jag förmodligen aldrig få svar på.

Jag funderar även på hur de egentligen är funtade, som förväntar sig svar/repliker ifrån utpekade personer, när de ej personligen törs stå för vad det är de frågar om, eller påstår.

Hur som helst, väljer jag att publicera även anonyma kommentarer.
Jag publicerar alla kommentarer så länge de håller en för mig acceptabel ton och har ett hyfsat språkbruk.
Men om man anonymt frågar mig om saker som rör någon helt annan än mig, då tror jag att man egentligen ej är ute efter svar. Då är nog agendan en annan.

För, om man vill veta något som rör Frekab, då är det väl rimligen enklast att fråga just Frekab. Om man vill veta något som rör Arbetsförmedlingen, bör det vara lämpligt att fråga Arbetsförmedlingen och om man vill veta något som rör hyra av Åsele kommuns fastigheter, ligger det nog närmast till hands att fråga just kommunen. Eller?

 

En kommentar

  1. sylvia samuelsson

    Tack för detta blogginlägg.
    Jag publicerar inte kommentarer med signatur.Kan man inte stå för den man är så får det vara. Vissa yrkeskommentatorer finns. När namnen har bibliska förtecken så kommer dom från ett alldeles speciellt håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.