Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Ursäkta var är annonsen?

Hej, rektor Marie Wiklund, för- och grundskolechef Erik Nordahl och utbildningsdirektör Ann-Christine Gradin, varför händer det ingenting?

Botsmarks skola står, som ni kanske vet, fortfarande utan permanent lösning på lärarfronten och det är nu bara fem veckor kvar till dess att lärarvikarien lämnar skolan. Så vi är nog ganska många som undrar hur det egentligen går med rekryteringen!

Kanske är det att sparka in en redan öppen dörr! Men brukar det inte vara lättare att rekrytera om man faktiskt lägger ut en annons om att det finns en tjänst att söka? Det känns inte direkt som att ni prioriterar denna fråga, men rätta mig gärna om jag har fel!

Det börjar vara hög tid att ni tar detta på allvar och ser till att ordna en lärare till barnen! Eller är det så att ni sitter och väntar på att föräldrar och engagerade medborgare själva skall ordna en lärare och rädda ert skinn ytterligare en gång? Ni bör vara medvetna om att just nu sitter barn, föräldrar och en hel bygd och väntar på att ni skall göra något. Kom igen och visa att ni har mer att ge än bara de tomma ord vi under en längre tid fått vänja oss vid!

Till alla er som var med och hjälpte till med uppropet som resulterade i en vikarie! 

Många här ute på landsbygden vore tacksamma om ni återigen hjälper oss att väcka liv i dessa slumrande tjänstemän så att det blir någon fart på rekryteringsarbetet!

/Tack på förhand

4 kommentarer

  1. Petter

    Kanske rädslan att hitta nån som säger upp sig från sin tjänst inom centrumkärnan för det friska sunda livet på landsbygden.
    Intressant är att notera, under denna sommar har 4 st fastigheter som stått tomma i mitt närområde befolkats med unga människor i fertil ålder.
    Jobbigt för kommunen att landsbygden befolkas av yngre människor som flyr staden och flyttar ut på vischan för bättre livskvalite på grund av ,som de säger att deras barn behöver lugn och ro .
    Samtliga av dessa 4 familjer kommer från lägenheter och kunde inte lägga ut 3 000 000 på ett hus i Umeås överhettade bostadsmarknad.
    Denna trend kommer att öka i framtiden så det är nog dags att ända målet till att innefatta HELA Umeå kommun.
    Kanske kommunpolitikerna skulle fundera på tvångssterilisering på alla landsbygdsbor så är problemet med byaskolorna ett minne blått. (det sista är ironi) . Men som Umeås politiker/tjänstemän ljuger så är de säkert inte främmande för detta heller. Är väl bara KD,V, och C som är rakryggade i frågan om skolornas framtid

  2. Jonas E

    Det börjar verka allt för bekant det här :/ – förra gången så började det med att ingen annons kom ut, och då hittades ju ingen lärare heller – och Kommunen kunde påstå att det inte går hitta en lärare, och vill sen slutligen lägga ner den klassen – det var ju 4-6 klasserna då ………….. man får hoppas att det inte blir en repris för 1-3, men man börjar ju undra !.
    Det gick väldigt fort att agera för kommunen när Guitars påtalar ett problem, men var är samma iver när det gäller skolorna utanför Umeås centralort ?.

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

      Jag vet inte vad som är värre, om de medvetet agerar så här eller om det bara ”råkar” bli så här illa? Om det är en medveten strategi så lyckas de ju ganska bra… Om det är omedvetet så innebär det ju att de totalt saknar analytisk förmåga och inte är kapabla att förstå orsak och verkan överhuvudtaget. Tyvärr så tyder det mesta på det sistnämnda, vilket gör dem gravt olämpliga för de förtroendeuppdrag de sitter på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.