Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Kommunalråd ljuger om revision…

När VK skall få på tafsen eller en skola ska läggas ner, då är allting tillåtet…

Idag slog kommunalråden Hans Lindberg och Anders Ågren på stora trumman i sina bloggar och basunerade ut att VK har fel gällande kommunens utredning av slöseriet. De hävdar att även kommunrevisionen påbörjat en granskning av detta. Men var det verkligen så?

Föga förvånande hade ju inte dessa herrar riktigt koll på det hela. Det kan ju vara så att de inte fullt ut förstått hur kommunrevisionen arbetar. Fast det kan ju förstås också vara så att de hade fått undermåliga underlag nu igen? Eller förvränger de kanske medvetet sanningen?

Oavsett vilket av alternativen vi väljer så är det faktiskt inte första gången. För det är ju faktiskt så att när den högsta politiska ledningen verkligen vill något riktigt mycket så är det inte alltid så viktigt att underlagen är korrekta. Det kan till och med vara läge att förvanska sanningen så att den passar syftet bättre! Det blir ju så mycket enklare då…

Det spelar ingen större roll om de vill lägga ner en skola eller om de bara vill tvåla dit VK, ändamålet verkar tyvärr helga medlen i den politiska toppen.

Så ni kan skippa deras bloggar där de försöker vinna billiga poänger och istället läsa i VK vad kommunrevisionen själva hade att säga! Någon granskning har de då inte dragit igång…

Artikeln hittar ni här: Förvirring om kommunens granskning

7 kommentarer

      • Johan

        Är detta acceptabelt för högt uppsatta politiker att inte ha mer koll!
        Nä, måste vara någon intern tävling om att bli 2016 års största lögnare och den titeln är ej utsedd! Vad vet jag kanske ligger det en surfplatta i vinsten också.

        Vi som förväntar oss mer vet vad som gäller vid nästa val!

  1. Lennart

    Kommunrevisionen? Är detta extern professionell revision inom ramen för en auktoriserad revisionsbyrå, eller är det frågan om politiskt tillsatta lekmän som leker revisioner? Det är en väsentlig skillnad. Uppenbarligen har inte kommunen någon interrevisionsenhet.

  2. Pingback: 3daughters

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.