Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Två kloka kvinnor och så jag då…

Den 13:e juni finns det möjlighet att på parkettplats uppleva när jag kastar mig ut i det okända för att agera moderator i det politiska samtalet mellan Anna-Karin Sjölander (C) och Ulrika Edman (V).

Det som kommer att avhandlas är bl.a. de politiska förutsättningarna i Umeå, självklart även ur ett kvinnligt perspektiv. Hur ser det egentligen ut i Umeås gubbvälde? Vi får också möjlighet att höra vad dessa två politiker har att säga om Umeås politiska klimat. Det blir nog också en del prat om bristen på öppenhet i maktens korridorer. Självklart avhandlas också aktuella frågor som t.ex. skola och omsorg. Det här vill ni bara inte missa, eller hur?!

Det här är en första trevare för att känna på själva konceptet. Men om det hela faller väl ut så kan ni se fram emot fler sådana här politiska samtal utifrån olika teman där samförstånd står i fokus. Den gemensamma nämnaren är att vi alla har insett vikten av att Umeå får ett nytt ledarskap.

Här nedan hittar ni inbjudan till detta evenemang.

”Vi vill lyfta en annan sida av Umeåpolitiken än härskartekniker, gubbvälde och undanhållande av information, och istället fokusera på konstruktiva samtal och samförståndslösningar, säger Ulrika Edman (V). Vi brinner båda för socialpolitik och kvinnor och barns villkor. Det finns en anledning till att det finns så få kvinnor i toppen, vilket vi vill bidra till att förändra, säger hon. Vi ser vikten av ett nytt ledarskap i Umeå. Umeborna förtjänar en rak och öppen debatt, där det blir tydligt vad politikerna står för, säger Anna-Karin Sjölander.”

Skärmavbild 2017-05-27 kl. 17.46.30

Välkommen till politiskt samtal mellan Ulrika Edman, gruppledare för Vänsterpartiet, och Anna-Karin Sjölander, vice gruppledare för Centerpartiet i Umeå.

Vi pratar om kvinnors villkor i lokalpolitiken, samt viktiga lokalpolitiska frågor som skola och socialpolitik.
Moderator: ROBERT AXEBRO
Alla varmt välkomna!

Mer bakgrundsinfo:
Partiledarna Annie Lööf och Jonas Sjöstedt reste ifjol landet runt på en gemensam debatt-turné. Syftet var att kommunicera ideologiska och politiska skillnader mellan partierna på ett respektfullt och trevligt sätt. Att låta varandra tala till punkt och ha roligt i debatterna var viktigt för partiledarna. Nu vill Ulrika Edman, gruppledare för Vänsterpartiet i Umeå, och Anna-Karin Sjölander, vice gruppledare för Centerpartiet i Umeå, prova konceptet på lokal nivå. Det kommer att ske på Kafé Pilgatan den 13 juni kl. 18:00.

- Vi vill lyfta en annan sida av Umeåpolitiken än härskartekniker, gubbvälde och undanhållande av information, och istället fokusera på konstruktiva samtal och samförståndslösningar, säger Ulrika Edman (V).

– Vi brinner båda för socialpolitik och kvinnor och barns villkor. Det finns en anledning till att det finns så få kvinnor i toppen, vilket vi vill bidra till att förändra, säger hon.

- Vi ser vikten av ett nytt ledarskap i Umeå. Umeborna förtjänar en rak och öppen debatt, där det blir tydligt vad politikerna står för, säger Anna-Karin Sjölander (C).

Låter det intressant? Ni hittar information om evenemanget på Facebook via nedanstående länk:
Anna-Karin möter Ulrika

12 kommentarer

 1. Ville-Valle

  …det där blir spännande så det räcker och blir över Robert Axebro! De här två kvinnorna är inte att leka med, ska du veta. Blir det en fortsättning måste du bjuda in socialdemokraternas nya stjärnskott Anders Forss och någon till för att debattera optimal skatteplanering/skatteflykt. Förresten, vet du vad som har hänt med Herr Forss för det är ovanligt lugnt på hans blogg, inte minst i kommentarsfältet. Han har väl inte gett upp hoppet i Umeå och flyttat tillbaka till Malaysia…?
  Jag ställde själv sju frågor till Anders Forss om bland annat skattefiffel och hans roll i skatteplaneringsbolaget Jukano utifrån Lars Flemströms och Jonny Disenfeldts informativa kommentarer i din blogg ”Räkenskapens dag Anders Forss”. Det var för mer än ett dygn sedan och fortfarande inget svar från Anders Forss. Däremot har han kommit med ett nytt inlägg i annat ämne. Så frågan är; Vad har hänt med Anders Forss…?

   • Ville-Valle

    …det verkar som att Anders Forss blir mer ”svarsvillig” efter det att jag tagit upp det i din blogg. Å andra sidan var inte hans svar mycket att hurra för så jag har ställt några kompletterande frågor om hans engagemang som socialdemokrat och ägare av skatteplanering/skattetrixar-bolaget Jukano. Få se när vi får svar på dessa frågor. Hur som helst, lycka till med dina nya utmaningar och tack för hjälpen.

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

     Tack Ville-Valle!
     Jag kan säkerligen behöva både ett och två ”lycka till” längs vägen medan jag gnetar på så sakteliga mot de utmaningar som förhoppningsvis väntar lite längre fram.

   • Ville-Valle

    …Anders Forss vägrar konsekvent att svara på några av mina frågor till honom. Han försöker bara glida runt och nu har han till och med börjat förminska och förnedra en av sin antagonister (Jonny Disenfeldt) som avslöjat Forss ”omoraliska” affärer (som Forss själv uttrycker det)
    Nu har jag även skickat en liten text till självaste Lennart Holmlund om Anders Forss omoraliska affärer. Blir spännande att följa om Lennart Holmlund svarar på frågorna eller om han håller sin skyddande hand över sin partibroder Anders Forss, Min text till Lennart Holmlund här nedan:
    ”…Lennart Holmlund, du har säkert följt med i bloggdebatten om din partibroder Anders Forss ”omoraliska” affärer (som han själv uttrycker det) i Malaysia med omnejd. Anders Forss påstår att han informerat S-partiets ledning i Umeå om sina smutsiga affärer men han vägrar att svara på frågan vem eller vilka inom S-partiets ledning han informerat nu när han ska göra politisk S-karriär i Umeå. Har du Lennart Holmlund fått någon redogörelse av Anders Forss om hans omoraliska affärer i Malaysia…?
    Anders Forss vägrar också att svara på frågan om hur många miljoner/miljarder kronor han hjälpt till att undanhålla från dessa länders välfärd med sina omoraliska affärer. Har du Lennart Holmlund någon information om hur mycket pengar det rör sig om.
    Anders Forss vägrar också att svara på frågan om hur mycket han själv skott sig på dessa omoraliska affärer i Malaysia. Pengar som han nu ska använda i sin socialdemokratiska personvalskampanj i Umeå. Anser du Lennart Holmlund att Anders Forss ska redovisa för väljarna sina inkomster från sin omoraliska affärer…?

 2. Bacic Rules

  Strunt i AF, han är Mr. nobody.
  Han är som Axebro skev härförleden en ”perifer bloggare” – låt det vara absolut tyst !

  • Jonny Disenfeldt

   Basic Rules : Anders Forss har stora ambitioner och vill bli Mr Very Special och satsar på en riksdagsplats.

   Så långt OK, inget fel med det, men eftersom denne argumenterar mha rena lögner och felaktiga påståenden och har en personlighet som gör att denne istället för att erkänna fel och brister kör på till 100% in absurdum med sina märkligheter så kan man inte låta honom stå oemotsagd.

   • Olle

    Det är väl därför han har så många besökare på sin sida, alla vill se om nån ”tvålar” till honom verbalt. Tror väl inte det är så många som ”avgudar” honom direkt, 100 % av mina arbetskompisar undrar vad det är för mupp som börjar dra upp Palmes politik .Annan tid nu Palmes politik är förlegad likaså S

   • Ville-Valle

    … Anders Forss siktar nog inte bara på en riksdagsplats utan i hans fantasi är han nog redan på väg att bli minst finansminister. Det är av största vikt att alla ni som är insatta i hans förehavanden med skatteplaneringsbolaget Jukano och har beslagit honom med lögner sparar på informationen så att den åter bli aktuell när Anders Forss börjar sin personvalskampanj till riksdagen. Anders Forss vill att hela Jukanofrågan ska rinna ut i sanden och glömmas bort. Det får absolut inte ske!
    Av hans egna inlägg framgår att hans skatteplaneringsbolag Jukano i Malaysia är ett mycket känsligt ämne för Anders Forss. Han har själv i flera inlägg erkänt att det rörde sig om ”omoraliska affärer”, men när jag i någon kommentar använde synonymen ”tvivelaktiga affärer” kallade Anders Forss det som personligt påhopp på honom. Samtidigt har han försökt förnedra Axebro i flera inlägg där han idiotförklarat centerpartisten och hänvisat honom till Svenska Akademien med sina sagor. Det anser inte Anders Forss är något personligt påhopp…???
    Det mest känsliga för Anders Forss är hur mycket han skodde själv på sina ”omoraliska affärer” med Jukano. Jag har frågat honom minst tre gånger och han vägrar konsekvent att svara på frågan. ( se hans egen blogg). Då kan man undra: varför är det så känsligt för Anders Forss att berätta hur många miljoner kronor han tjänade på sina ”omoraliska affärer” i Malaysia? Finns det fler ”lik i lasten” hos Anders Forss som han vill hemlighålla från sin tid i Malaysia? Var det verkligen av familjeskäl han flyttade tillbaka till Sverige eller gjorde han sig omöjlig och tvingades fly från Malaysia? Hans märkliga agerande väcker frågor…
    En granne som jobbar inom sjukvården och som också till och ifrån börjat följa Anders Forss blogg påpekade att det förmodligen ligger en sjukdomsbild bakom Anders Forss ”arroganta och hänsynslösa gåpåarmentalitet”. Hur det är med den saken låter jag vara osagt, men även en lekman som följt hans blogg en tid börjar förstå att det måste vara mer än en häst som är på rymmen från hagen hos Anders Forss…
    Fotnot: Har även skickat kommentaren till Anders Forss blogg med frågan: Vad anser du Anders Forss om innehållet i denna kommentar…?

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

     Fick jag välja fritt mellan Svenska Akademien och politik så föll nog valet på det förstnämnda. Men eftersom jag inte är i total avsaknad av självinsikt så känns det betydligt rimligare att ge sig på politiken.
     Jag är nog betydligt mer lämpad för politik, trots att jag blivit rejält idiotförklarad från ett antal S-företrädare den senaste tiden. Men det kanske rent av är så att jag här uppvisar en osedvanligt dålig självinsikt, för hur skulle någon som tror på sunt förnuft och öppenhet kunna vara lämplig som politiker…

 3. Ville-Valle

  … skickar över Anders Forss ”svar” på min kommentar till Jonny Disenfeldts inlägg här ovan. Under Anders Forss glidande formuleringar har ni mitt svar på hans inlägg. Märk väl att Anders Forss fortfarande vägrar avslöja hur många miljoner kronor han skodde sig på Jukanas enligt honom själv ”omoraliska affärer”. Vad är det Anders Forss försöker dölja…?

  andersforss (inläggsförfattare)
  30 maj, 2017 kl 09:38
  Jukanas verksamhet klarar av alla granskningar som görs och/eller kommer att göras och jag har precis som jag sagt inget att dölja.
  Vart politiken ska ta mig och på vilken position jag kommer att hamna i en framtid vet varken du eller jag Ville-Valle och att bli minister eller regeringsmedlem är inget självändamål – För mig är det viktiga att skapa opinion för en förändring till ett bra och stabilt samhällsbygge och det är det jag jobbar för medan du försöker dig på att arbeta för något annat.
  Jukana är inget känsligt ämne för mig – Tvärt om ett ämne jag kan prata om med stolthet då jag inget har att dölja. Det jag kallar personligt påhopp är att du utan att ha bevis för densamma påstår att Jukana skulle ha ägnat sig åt olagligheter – Att påstå att jag medverkat till lagbrott utan att ha bevis för att så är fallet är förtal vilket är åtalbart i vårt land.
  Det irriterar säkert många att jag står upp för det jag tror på politiskt och att jag driver de frågor som betyder något för mig. Det irriterar säkert än fler att jag inte bekänner mig till jantelagen och därför inte är mottaglig för de argument som hör till den.
  Så avslutningsvis vet varken du eller jag vart politiken ska föra mig och huruvida jag kommer att bli framröstad eller inte – Den saken överlämnar jag med varm hand åt väljarna att avgöra. Med det sagt är jag övertygad om att det finns människor som både gillar de idéer jag presenterar och de som ogillar dem – Min förhoppning är att fler kommer att gilla dem och därför kommer att tycka att jag ska röstas fram.
  Mitt sätt att skriva och argumentera är fritt från personliga påhopp som står i strid mot vår lagstiftning – Att följa lagstiftningen är något jag ser som en hederssak och något jag alltid gjort.

  Svar till Anders Forss:
  …du Anders Forss har fortfarande inte berättat för dina läsare och framtida väljare? hur mycket du har skott dig på Jukanos som enligt dig själv höll på med ”omoraliska affärer” Varför vägrar du i sten att berätta hur många miljoner kronor? du har stoppat undan av dessa i ditt eget tycke ”omoraliska pengar” och som du enligt egen utsago nu ska använda till din socialdemokratiska personvalskampanj. En socialdemokrati som åtminstone på pappret anser sig bekämpa alla former av ”omoralisk skatteplanering” som tar pengar från en trygg välfärd. Det du Anders Forss!
  Och vad gäller dina personliga påhopp på till exempel Axebro så finns de fortfarande på din blogg och är förmodligen även sparade för framtida behov…

 4. Ville-Valle

  …håller det på att ”lossna” hos Anders Forss angående hans i eget tycke ”omoraliska och osunda affärsmetoder” med Jukana. Han skriver på sin blogg: ”Sedan är den överväldigande majoriteten av mina forna klienter inte svenskar utan medborgare i andra länder men det förändrar inte att skatteplanering är osolidariskt mot medborgarna i de länderna. ”
  Mig veterligt är det första gången som Anders Forss erkänner öppet att han och Jukana även hade svenska klienter som de hjälpte med det som Anders Fors själv tycker ”omoraliska och nu även osolidariska” skatteplanering = undanhållande av skatt från välfärden i Sverige.
  Jag har kommenterat det på hans blogg, vi får se om han vågar ta med det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>