Äntligen mail från Petrosavodsk…

Internet är befriande och suveränt. Jag fick ett mail ifrån dottern. De har lämnat det föräldralösa barnhemmet och åkt in till Petrosavodsk för att göra i ordning passen för hemresan. Ett besök på en konsert med balalajkor, det är faktiskt en glädjande och medryckande musik.

Sara skriver:" Barnhemmet Ladva har sin charm, vi sitter här i stan och kan göra vad vi vill och ändå längtar vi lite tillbaka till barnhemmet. Det är tragiskt, tungt, men samtidigt vackert :). Imorgon åker vi tillbaka till barnhemmet, längtar nästan, det har blivit lite tryggt att vara där, det har som blivit mysigt på något sätt. Idag har vi fixat passen så vi får åka ut ur landet, vi har druckit kaffe (super gott) och även tittat lite på stan. Jag kommer inte att få tag på Internet mer. Allt är bra, Erika hälsar och snart kommer jag hem".

Det känns fint att sitta här hemma och ändå få kontakt med varandra.

Solsken på de som kämpar för de svaga. Vänortsbarn gör det bra.

En kommentar

  1. Harry S

    Jag hade äran att åka tillsammans med din dotter och tre flickor till.
    I dag har vi haft ett ”återmöte”, eller vad man ska kalla det.
    Jag blir så glad över tjejernas engagemang och vilja att göra något för de som bor på barnhemmet. Det var även intressant att höra deras reaktioner några veckor senare över vad dom fick se och uppleva.
    jag tror att det skulkle vara nyttigt för fler ungdomar att få se hur vissa barn och unngdomar tvingas leva i ett land som faktiskt i vissa sammanhang drukar betraktas som väldigt rikt, skog, olja, mineraler mm. men dessa rikedomar kommer aldrig de mest behövande till del. Dessa ungdomar gör mig glad och får mig att tro på nästa generation , den generation som ska ta hand om oss, när vi sitter och gaggar om hur mycket bättre det var förr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.