Oförglömlig begravning…

Tack Nils Erik, tack vare dig blev det möjligt.
Det var inte många i kyrkan men ändå mer än nog. Begravningsförrättare var Arvid D. Det är en herre jag uppskattar. Min första kontakt med Arvid var inom på "Hotell Gripen" där du var fängelsepräst. Passande på jobbet med ett rakt språk.

Stefan Norberg spelade kyrkorgeln och Roland Widmark framförde AIR på sitt instrument. Vackert och stämningsfullt. Fast jag saknade Nils Eriks djupa klara stämma. Vem ska nu "hälsa dem där hemma"?

Minnesstunden var suverän. RoseMarie Jarvis hade gjort ett bildband med passande text om de sista åren. Till och med en filmsekvens med Nils Eriks pianospel med välsjungande medmänniska. 

Nils Eriks tavla "Jesus bedjer"En av Nils Eriks gåvor var att måla som bilden bredvid visar.
Livet är en gåva.Ja visst, men livets väg är inte asfalterad till alla delar. Levnadsberättelsen från Vindeltiden gav stor eftertänksamhet. Tänk vilken ynnest att få möta alla dessa vänliga människor som försöker att bygga upp och reparera. Rolands omtanke för att lyfta upp och envisa engagemang att underlätta. 

Roland var en färgsprakande del av Renforsskolan, jag tror det var 1965 som  Roland spelade på morgonsamlingen. Han spelade på musiken, Roland förmedlade glädje. Baby Elephant Walk är Roland och The Entertainer. Lyckliga du Nils Erik, som hamnade under Rolands vinge.

Lyckliga du Nils Erik, som fick RoseMarie till hjälp. Det mesta ordnades, till och med piano. Det är stort med äkta rejäla människor.

Nu finns det ingen som sitter snett på mopeden, det är nog som en sörjande sa: "Nils Erik sitter nu på guldmopeden och kör…".

Nu finns ingen som cyklar uppför Stryckberget och sitter ner hela uppförsbacken. Vilken kondition.

Jag halade flaggan på din begravningsdag. Flaggstången är hemmagjord och jag hoppas att jag fick flaggan vid rätt sorgehöjd. Flaggningen var välment och jag är tacksam över pratstunderna. För mig var du Nils Erik och jag fick uppleva en begravning som är väl värd att minnas. Tack för det.

Solsken på de som bryr sig, särskilt Roland och RoseMarie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.