Sopsotera…

för jordens överlevnad. Ja, absolut, tänkte jag. Sagt och gjort.
1 påse till riven kartong
1 påse till plast
1 påse till tidskrifter
1 påse till batterier
1 burk till metall produkter
1 burk till elektronik

Jag lär mig något nytt, lite nu och då. Största lyckan är de stora blå bärkassarna med blågula handtag. Satte upp i garaget också, en märkt papper och en plast. Gammal kaffeburk till begagnad skruv och spik. Dessa blå storkassar är helt suveräna att bära ved i också. Sopsortera är faktiskt psykosocialt fördelaktigt. Träffar bybor som jag inte sett på länge.

Nu har jag blivit ganska slipad på att sortera. Jag ringer numret på Vakin-fakturan. En trevlig dam, fast jag känner dåliga vibbar i alla fall. Vakin-vibbar. Efter lite gnisselord, så får jag reda på att damen tillhör Vindelns Kommun sedan förr. Så innerligt roligt, jag blir riktigt lättad. Damen är dessutom inte chef så hon bor och SKATTAR i Vindelns kommun. Applåd måste jag utbrista med vördnad. Damen visste att Kent-Ove med flera kör Vakin-bilen, det känns fortfarande som otroligt.

Nu har jag stått över tömning några gånger under höst/vintern av Gröna tunnan och sist den 13 december hade jag fått ihop 1kg (1000gram) enligt samtalet med trevliga Vakin-damen. Det innebär att jag vill ha tömning en gång i månaden. Det ska på vederbörlig sätt ansökas om.

ANSÖKAN KOSTAR 700 kronor.

Ska det vara tömning en tunna i månaden så ska det tydligen komposteras.
Vad i helsefyr, vad är det jag ska kompostera?

Mandarinskalet…………….Nej, det är sopor.
Potatisskalet……………….Nej, det äter jag upp.
Matrester…………………..Nej, de blir överrasknings omelett. Helst sällan (svår svalt).
Äggskal…………………….Nej, sköljs, krossas och återanvänds.

Och, eftersom jag erhöll en Glomus-tumör på Vagus-nerven och nerven klipptes bort ovanför och under tumören, så fungerar inte halva svalget och ena stämbandet. Protesterna hörs, men i en hesare variant. Soppor är att föredra, bara att vispa i ett ägg för näringsinnehållet och en lite smörklick till hjärnan. Sen lever jag bra, troligen till somligas förtret.

Nja, då var det detta med att slippa varannan Gröna tunnan tömning. Vilken trist upplevelse som slut på 2017. Ska det vara så svårt. Vart tog kontakten med Storebror vägen. Förr respekterades prästen, folkskolläraren… Nu påminns jag om varför kommunhuset benämndes som dyckert lådan.

Vad har hänt, detta måste väl ändå vara att sila kameler för att söka myggor.

Jag vill bara dra mitt strå till rätt stack och värna min börs.

Solsken på de som har förtröstan i sina möten med kommun… mig gav det förtvivlan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>