mina tankar-mitt liv

Nu är det jul igen och nu är det jul igen…

Den förbannade julen är här igen med all hysteri som det innebär. I år är det pappans jul att ha barnen, men båda barnen vill fira jul med mig och jag som näst intill bojkottat julen. Jag hittar inga julstakar eller stjärnor till fönstren. Så jag bojkottade det också. Har letat överallt men insåg att det är en vink att strunta i det i år, Satt upp en röd ljusslinga kring v-rums fönstret… det får duga! Ingen gran heller för huset är för litet och kanske är akvariumet för stort?

1473917_10151867073043878_1389851686_n

Tänkte avveckla detta, men så fick jag som en ny tändning eller vad man ska säga… rengjorde det och alla sakerna, köpte nån ny 2:a sorteringens växter för 10 kr då bl.a mina jäkla chiclosoma maculicauda käkar växter till frukost, middag och kväll… De är riktiga marodörer. Skyller mest på dem även om mina andra ciklider också är marodörer till viss del. Det mesta försvann när c m flyttade in. Så nu mer handlar jag växter billigt då de ändå äts upp… ja säger ni då, köp anubis, de smakar illa… jo jo de käkar dem också, eller demolerar dem. Rycker och sliter upp…

Så avvek jag från ämnet jul! Trevligare att prata om fisk 😛

Jag tycker julen blivit sån hysteri, man ska spendera och konsumera så mycket pengar som möjligt och barnen ska få flotta julklappar. Vad hände med att det är tanken som räknas och det mysigaste är ju att få umgås med familjen.

Barnens högtid, ja det är ju barnens högtid för min del så har julkänslan tappats bort med åren, det är inte samma mysiga känsla längre. Det predikas om att barnen ska ha en vit jul. Det är ju bra i sig…men säger man att vi brukar ta en julöl eller två på julaftons kvällen med en skinkmacka så blir man lynchad.

Det har som blivit vår jul att på kvällen få krypa upp i soffan med en macka och en julöl och njuta av stillheten.

Känner mig dock less, orkar inget. Inatt hade jag sån magkatarr med halsbränna så det var overkligt! Tog dubbla magmediciner, hjälpte lite så jag iaf tillslut kunde lägga mig ner… Tror det kommer av medicinen jag äter så nu ska jag skippa den i veckan och se om det blir bättre och skippa kaffet..

Får dricka te istället. Måste ju få till magen. Som tur är så drar vi drastiskt ner på julmaten då vi kör basic och det vi gillar, pappa har julen i år, så vi far dit äter ”lunch” eftersom middagen brukar vara rätt tidig… så vi struntar i många saker på vårt eget julbord ..får väl dock ta det lugnt med sillen. 😛

Hur vi än gör så kommer julen och den går, vad vi än hittar på!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.