mina tankar-mitt liv

Pluggar

Läser nu bland de sista kurserna, men verkar inte få ihop mina poäng då en del lärare strular med proven. 🙁

Vi människor är kommunikativa och vi kommunicerar ständigt! Jag kan inte kalla det här kommunikation egentligen men en kanal att bli av med en del tankar. Att kommunicera är att ”göra gemensamt” .Vi överför information till varandra. För mig är kommunikation viktigt men jag har funderat på det här med manlig och kvinnlig kommunikation vilket för mig blir allt tydligare att det skiljer sig avsevärt.

Ska det vara så svårt att förstå varandra? Det sägs att vi har olika beteenden och vi framför information på olika sätt.När vi kommunicerar gör vi det på två olika plan verbalt och icke verbalt. Män fokuserar mer på verbalt medan kvinnor verkar vara mer för det icke verbala…

Jag har också funderat på det här med härskarteknik och varför det främst är män som använder sig av det? Att använda sig av detta är att åberopa makt och dominans.Man använder språket och kommunikation som ett maktmedel.

Varför vill man använda sig av detta? Varför är det så viktigt att ha makt över andra? Känner man sig liten själv eller håller man sig så högt så man tycker andra är mindre värda?

Jag tappar respekt för människor som använder sig av härskarteknik…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.