På rövarstråt

När jag vaknade i morse kändes det som att jag varit på århundradets party och dansat röven av mig igår. Nu är mitt liv inte så glamouröst. Jag tror den allmänna stelheten och huvudvärken beror på lite sömn och baxande, trixande och bärande av bokhyllor, sängar och skåp från ladugårdsutrymmen som inte varit rörda på många år. Stora kliv över gödselrännor och vådliga steg i kolmörker sedan jag lyckats kortsluta en kontakt mitt i det kritiska läget längst in i gamla kätten.

Men sonen är nöjd. Igår krängde han till sig husgeråd och möblemang för tusentals kronor hos sin mormor. Sånt som är överblivet och ligger i ladugårdar och väntar på att någon ska”behöva” det, men som är så oerhört mycket värt när man är fattig student. Dubletter som blivit över när man slagit ihop flera bohag. Exempelvis en matberedare som är värd hur mycket som helst för honom. Och så slank det förstås med några färdiga matlådor och jordgubbssylt. Som sagt, han är lycklig och tacksam. Och Mormor är glad över att kunna vara till nytta.

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>