Nej.

Jag tänker låta bli att blogga om politik och samhällsklimat och annat elände idag. Jag är helt enkelt utled på allt som har med det att göra. Om ni någon gång funderar på att försöka engagera er i något som har med ovanstående att göra. Se då till att ni har bra batteriladdare för kropp och själ. Annars är det som Dantes resa genom helvetet. Han kom ju visserligen ut på andra sidan och kunde leva la dolce vita. Men, det var ju han det.

Vi har säsongsavslutning på UG (ungdomsgården) i byn ikväll. De senaste tre läsåren har de föräldrar som varit intresserade av att ställa upp, drivit denna verksamhet på helt idéell basis. Vi har turats om att vara där en kväll i veckan. På vår ungdomsgård kan man spela biljard, pingis, sällskapsspel eller Wii. Man kan rita, måla, pyssla och läsa böcker och tidningar. Ibland har vi bakat. Vi har varit ute och grillat, vi har haft Halloweenfest och vi har haft besök från Västerbottens Museum. Vi har själva renoverat två av de fem rummen i den lokal vi håller till. Vi har lagt nya mattor samt målat och tapetserat. Materialet stod kultur- och fritidsnämnden för. Vi har skänkt möbler dit och så har även andra bybor gjort. Fast de själva ej har barn som nyttjar UG.

Vi lade förresten från Fredrika föräldraförening in en ansökan om bidrag för att kunna hitta på något roligt med våra barn/elever nu till kommande terminsavslutning. Det lär ju bli den sista i Fredrika för många av dem. Vi får väl se om kommunen anser att de kan avvara en liten slant.

Ikväll ska vi i alla fall gå och äta pizza, alla barn som varit på ungdomsgården och alla föräldrar som ställt upp och hjälpt till det här läsåret.
Jo, man kan äta pizza i Fredrika också.

Ha en trevlig fortsättning på onsdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.