Folkpartiet & tvångsdelad föräldraförsäkring!

 

0
false

18 pt
18 pt
0
0

false
false
false

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;}

Ett dåligt förslag att inte låta föräldrarna välja!

Folkpartiet är nu igång igen och vill se antalet ”pappamånader” öka och därmed fortsätta den påbörjade vägen till tvångsdelad föräldraförsäkring. Det är mycket intressant för det första att Folkpartiet som ”liberalt” parti anser att statliga överhuvuden ska få inverka på enskilda föräldrars beslut. Sedan när, blev detta liberalt?

I VK skriver nu ledaren Mats Olofsson att det handlar om att ”begränsa den orimligt generösa överlåtelsemöjligheterna” och jämför det med att ”tänk tanken om mannen skjuter över delar av sin tandvårdsförsäkring på hustrun”… och vidare ”Det är positivt för papporna och framförallt för barnen

Bara för att förtydliga; Jag tycker att vi måste se föräldraförsäkringen som en försäkring för barnet och familjens bästa! Inte som ett jämställdhetsinstrument! För att det ska bli just barnet och familjens bästa, måste föräldrarna efter sina egna förutsättningar, få bestämma vad de känner passar dem! Vi måste låta föräldrarna göra denna bedömning! Först då är det för barnet och familjens bästa!

Enligt Expressens internet-enkät svarar hela 84% av de röstande att de INTE vill se en tvångsdelning av föräldraförsäkringen! I kommentarfälten runt om på internet är det ständigt återkommande att ”Föräldrarna bör ju själv få bestämma” och ”Det här är inget politiker ska lägga sig i, det måste vara upp till föräldrarna!” -Vi Kristdemokrater håller helt och hållet med!

Jag skrev ett debattsvar för ett tag sedan i VK om detta och delar av det kommer här:

Jämställdhetsministern Nyamko Sabuni(Fp) i SvD (4/2) går ut och menar att barn borde gå i förskola i tidig ålder då de lär sig bäst då, och för att citat: ”Dessutom behöver man inte vara ett geni för att dra slutsatsen att en förälder aldrig kan jämställas med en utbildad förskolepedagog”. Sabuni lägger ytterligare till att ”Hela rapporten andas fientlighet mot jämställdhet, forskning, kunskap och tillväxt.”

Dessa liberalers citat tål att belysas! Vi Kristdemokrater tycker också förskolan är en bra och viktigt barnomsorg, men vi prioriterar barnen och familjens valfrihet oavsett hur familjen ser ut och ger föräldrarna legitimitet att välja utifrån sina barn och sin familjs behov. Det är förkastligt att högt uppsatta politiker med politiskt tvång och pekpinnar ställer sin jämställdhetsiver före föräldrarnas bestämmanderätt!  

När politiker ger incitament för och uppmanar föräldrar att lämna barnen så tidigt som möjligt på dagis gör vi samhället och individen en björntjänst. För det är i familjen som trygghetsfundamentet gjuts. Men socialistiska och liberala politiska företrädare tycker karriär, politiserad jämställdhet och skatteintäkter är viktigare än att låta föräldrar välja barnomsorg utifrån barnens behov. Vi kristdemokrater vill ju i grunden ”bara” ge föräldrarna bästa förutsättningarna att frivilligt och på egna villkor bestämma hur deras nyfödda barns första år på bästa sätt ska formas. För visst är det konstigt att några få år av barnens livstid ska verka så förödande på karriär, jobb och välstånd när vi i Sverige lever i snitt i 83 år! Att ge barnen förutsättningar till mer tid med sina föräldrar ser vi Kristdemokrater som en essentiell del i att skapa goda förutsättningar för ett fortsatt bra samhälle. För när vi rusar in i framtiden, är vårt förflutna det vi har att stödja oss emot!

Vi Kristdemokrater vill ge föräldrarna legitimitet och valfrihet i sitt föräldraskap, för vi tror att varje familj är de som bäst fattar de beslut som passar deras situation! Kristdemokraterna stödjer er föräldrar, för att allas framtid och Sveriges välstånd börjar med trygga och välmående barn.

 

   

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.