Självmordstankar!

 

 

 

 

 

1593 stycken samtal till BRIS handlade om självmordstankar.

 

 

Ser vi dem?

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Daniel Olsson

  Nej, det tror jag inte vi gör. Det var aldrig någon som uppmärksammade att jag hade självmordstankar som barn (under rätt många år dessutom), fast jag gav dem egentligen aldrig chansen heller. Efter några år av mobbning där lärare inte brytt sig om vad som händer, så slutade jag att prata om det, byggde upp en fasad och låtsades att allt var bra…

  Jag tror knappast att jag var unik att göra så, utan jag är övertygad om att det finns många fler barn och ungdomar därute som fungerar på samma sätt. Allt handlar om att hålla uppe fasaden, vilket tyvärr inte hjälper en att må bättre på insidan…

 2. Thomas Nordvall

  Svar till Daniel Olsson (2012-10-25 20:58)
  Tråkigt att höra Daniel, och det är nog mycket som du säger.
  Barn är ju också de mest osjälviska individerna som gärna håller saker för sig själva när ingen annan frågar eller förstår signalerna. De vill gärna inte vara till besvär och beskyller ofta sig själva. Den uppfattningen får då jag.

  Och det är väl som de skriver i BRIS-rapporten: Vuxna måste våga fråga! Att inte fråga är det största sveket från vuxenvärlden. Och man kan väl inte annat än instämma. Vuxnas visdom och livserfarenhet är till för att vägleda, lyssna och stötta de unga. Det måste vi uppvärdera och lyfta fram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.