”Nej till vinster i vården”

Idag har Socialnämndens ordförande Eva Andersson (S) och vice ordförande Åsa Bäckström (V) bemödat sig att träda fram ur en lång och medveten tystnad gällande övertagandet av vårdboendet Skräddaren. Efter min debattartikel angående agerandet verkar det nu vara läge att vagt beskriva skälen till övertagandet.

Istället för att som S och V fokusera på bolagsform och vinst, efterlyste jag fokus på kvalitet. Jag gav dem öppet mål för att dementera att det även för dem är viktigast med kvalitet. Istället väljer de att skjuta i eget mål.

För inte i något ordalag nämns att kvalitén har varit viktig i beslutsunderlaget för övertagandet. Här rabblas det om vinst, riskkapitalbolag och räntesnurror. Lösa rykten i media fick ligga som primärt beslutsunderlag och ideologiska skygglappar stod i vägen för att se hur Carema skötte sig på lokal nivå.

Nej, repliken från dessa ledande politiker visar på hur lite rationella(som de skriver) argument som fanns för beslutet. Den andas ovilja att förstå de irrationella med att sätta en fullt fungerande verksamhet i gungning. Synd.

En kontrareplik kommer under nästa vecka. Då bemöter jag repliken och de ”rationella motiven”.

 

Thomas Nordvall, 

Kandidat Riksdagen & Kommunfullmäktige

Etiketter: , , , , , , , , ,

En kommentar

 1. Urban Bengtson

  Notera följande särskilt i S-svaret

  5. Vi gjorde en snabbenkät bland boende och anhöriga på Skräddaren som visade att man var nöjd med verksamheten men man ville inte ha vinster i vården.

  För det första, man var nöjd.
  För det andra, drar man in politik, här partipolitik, i argumentationen.
  För det tredje, om verksamheten fick överskott, dvs vinst, vad skulle personalen tycka då
  och vilja göra av pengarna, vore en fråga att ställa till S-svararna.

  Vore intressant att få veta om detta är dokumenterat, eller bara prat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.