Höjs skatten snart i Umeå?

I Umeå kommunfullmäktige kommer det nu finnas 10 partier, varav SD och F! tillkommer efter gårdagens val. Jag är övertygad om att SD aldrig kommer få något som helst inflytande. Om de ens kan fylla stolarna. F! däremot lär liera sig med vänsterskalan av partierna. Ska man se till de förslag som kan stöttas av ett eller flera av vänsterpartierna så ser Umeå kommuns ekonomi ut att snart auktioneras ut som ettöres-kola.

– Rätt till heltid
– Avgiftsfri kollektivtrafik
– Högre löner för kommunanställda
– 6 timmars arbetsdag

Om Umeborna betalar höga skatter nu- vänta då bara några år.

 

 

7 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Studerar du inte till civilekonom? Du verkar ha dålig koll på Umeås ekonomi, men jag förstår dig, du är väl en av de som klarade PISA testet dåligt.

  Sen, du skrev, och jag kommenterade för ett bra tag sen en blogg om att du ville Vattenfall skulle privatiseras. Jag frågade enkelt vad svenska folket skulle tjäna på det, men inget svar. Är det för svår ekonomi?

  • Thomas Nordvall (inläggsförfattare)

   Jag antar att du har direkt insyn i alla siffrorna eftersom du verkar så överlägsen. Det är ingen hemlighet att Umeås ekonomi är dålig och enbart går ihop med väldigt budgettekniska lösningar.

 2. Erik

  Det vet du väl vid det här laget; att så länge som vi skattebetalare inte betalar 100 procent i skatt, kan socialisterna tänka sig öka beskattningen. Det kliar i socialisternas händer. Och socialisterna vet vad som är bäst för folket.

 3. Medelinkomsttagare

  Ja, angående valresultatet i landet och Umeå så är det så man börjar undra vad folk tänker med egentligen. Den sittande regeringen har hyllats runtom i Europa över sitt skickliga sätt att trots en finanskris ändå kunna få tillväxten i landet att öka. Om man bara ser runt i samhället så har det väl inte undgått någon vilken tillväxt det har varit dom senaste åren. Det är klart att allt inte blivit bättre men vad blir bättre med dubblad krogmoms, höjda arbetsgivaravgifter som kommer att göra det svårare för många småföretagare att anställa.
  S vill istället tillsätta 32 000 praktikplatser inom äldrevården på årsbasis. Vilken panggrej!
  Folk är dåligt pålästa och har därför gått på allt snack om ökade klyftor.
  Nu har svenskarna röstat bort en av dom bästa statsministrar vi haft på länge och en finansminister av samma kaliber. detta är något som flera av dom större utländska tidningarna högst förbryllat skriver om efter valet.
  Men svenskarna läser nog inte vad andra länder skriver om vårt politiska klimat.
  Nu ska Löfvén försöka bilda regering med vad som finns att tillgå. Det ska bli spännande men särskilt lysande kommer det nog aldrig att bli.
  Tänk vad enkelt det hade varit att låta den sittande regeringen få sitta en period till, för jag tror att det krävs minst 4 mandatperioder innan man verkligen får se resultatet av regeringens politik.
  Nu ska skutan vändas igen och säkert kommer det att ta 2-3 mandatperioder innan effekterna börjar synas. Men då är statsskulderna redan i taket igen.

 4. Roger

  Vad är det som är så hemskt med att betala skatt?. Det viktiga är väl vad man får för skattepengarna?.

  Alliansen kan väl knappast anklagas för att ha vårdat skattepengarna?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.