Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Fegisar!

Moa Brydsten har en lite annorlunda världsbild! När hon beskriver det övergrepp som hon iscensatt, i form av skolnedläggningar i Bullmark och Botsmark, så förminskar hon sitt maktmissbruk så till den milda grad att hon benämner bristerna i hanteringen som formaliteter.

Det som i Moas värld tydligen är att betrakta som formaliteter handlar i verkligheten om ett systematiskt undanhållande av information dels gentemot övriga politiker i För- och grundskolenämnden och dels gentemot allmänheten. Detta mörkläggande har försigått hela vägen från det att den så kallade ”utredningen” påbörjades och genom hela beslutsprocessen. Politiker har vittnat om att de aldrig sett maken till ett så dåligt hanterat ärende under hela deras politiska karriärer.

Som om detta inte var nog så försöker hon nu tillsammans med utbildningsdirektör Ann-Christin Gradin och kommunjurist Carina Heimersson även att undanhålla sanningen från Förvaltningsrätten. I detta fall sker detta genom att deras yttrande är nerlusat med felaktigheter och uppenbara försök till att vilseleda. Att som Moa utan att blinka bagatellisera detta genom att benämna den ljusskygga hanteringen som formaliteter kan inte bero på något annat än att hennes moraliska kompass har havererat och att hon är i total avsaknad av empati. 

I gårdagens VK uttalar hon sig så här i skolfrågan: ”Visar förvaltningsrätten att beslutet innehåller formaliafel får vi tillgodose de eventuella bristerna i beslutet.”

Trots den massiva och befogade kritik som den oerfarna nämndordföranden har fått ta emot för hur hela ärendet hanterats så har hon mage att benämna detta som formaliafel! Som ett brev på posten visar hon sedan också sitt förakt för förvaltningsrätten när hon låter meddela att hon minsann inte tänker bry sig om att vänta in någon juridisk prövning av detta ärende: ”För- och grundskolenämnden inväntar inte prövningen i förvaltningsrätten. Den inleder omedelbart en anpassning efter det fattade beslutet. Nämnden uppger att motivet bakom avvecklingen av mellanstadieklasserna i Botsmark och Bullmark är att uppfylla ett krav från kommunfullmäktige på  att minska nämndens investeringskostnader.”

Det finns dock förståndiga politiker, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet yrkade avslag till yttrandet. De ville istället bifalla de två olika överklagandena som lämnats in till förvaltningsrätten.

Veronica Kerr (KD) säger i sin blogg att hon är bekymrad över hur det gått till när det aktuella skolbeslutet har fattats och att oron snarast ökar ju mer ärendet diskuteras. Hon hoppas på att ny fakta ska komma fram och att en politiker som benämns som ”hen” skall släppa på prestigen för allas bästa!

Sören Olofsson (C), ledamot i för- och grundskolenämnden säger: ”Eftersom vi i grunden inte tycker att nämndens tidigare beslut är lämpliga och borde tas en vända till, kan vi inte stå bakom yttrandet. Lagligheten kan diskuteras utan att gå in på detaljer.”

Daniel Kallos (V), ledamot i för- och grundskolenämnden tycker inte heller att yttrandet har tillräckligt hög kvalitet. ”Kommunens svar är undermåligt i många stycken”

Liberalerna och Moderaterna tillhör just nu inte skaran av förståndiga politiker även om vissa av dem varit och nosat på den goda sidan. Så just nu utgör de ett stort problem eftersom de uppvisar en total avsaknad av ryggrad och av någon okänd anledning fortsätter de att stå med mössan i hand och bocka inför den Socialdemokratiska ledningen. När nu även yttrandet till förvaltningsrätten visade sig vara undermåligt så fick de ju faktiskt en extra chans att stå upp för sunda politiska värderingar och rättvisa, men de tog tyvärr inte chansen.

Som vanligt blev inlägget alldeles för långt och sa alldeles för lite så därför är det nog dags att avsluta med att säga sanningen! Vi har tassat runt alldeles för länge nu utan att prata om det verkliga problemet.

Det verkliga problemet är att alla är så förbannat fega!

Lösningen är att alla ska sluta vara så förbannat fega!

Jag inser att det här blev ganska komplext så jag ska försöka förklara det lite tydligare! Är man feg så vågar man inte! Är man inte feg så vågar man! Så kom igen nu alla politiker, gör er av med stödhjulen och våga!

Ingen minns en fegis…

 

För övrigt bör alla gå in och läsa Veronica Kerrs blogg också, länk nedan:

Barnkonsekvensanalys och prestige

En kommentar

  1. JonasE

    Vilka dårar……………”krav från kommunfullmäktige på att minska nämndens investeringskostnader.” – men…..dom ökas ju i Botsmark !!, då en ombyggnad av skolan där kostar minst 3 miljoner – kan troligen dra iväg betydligt mer än så, för 3 miljoner är bara en gissning från nämndens sida till att börja med. Det skulle ju vara absolut billigast att låta bli att göra något alls – i Botsmark i alla fall…….men nu blev jag alltför logisk…………

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.