Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Bortskänkes…

Politisk ledning bortskänkes eller bytes mot övernattningslägenhet i Sävar…

 

IMG_1249

Moa Brydsten har på fullaste allvar talat om för oss att hon tycker det är väldigt tråkigt att vi på landsbygden inte har varit nöjda med den undermåliga process som lett fram till beslutet om att lägga ner mellanstadierna i Bullmark och Botsmark. Ja vi är väl överens med henne om att det är tråkigt att vi inte är nöjda, men någonstans där skiljs också våra världar åt! Margareta Rönngren verkar för sitt liv inte förstå hur vi kan vara missnöjda nu när de är så snälla och satsar på en ny skola! Hans Lindbergs floskeltopp kan vi ju följa dagligen i medierna så det ordar vi inte mer om! Men exakt hur det i deras begreppsvärld kan komma som en överraskning att människor i en växande bygd, där det myllrar av barn, inte är ”nöjda” när skolan slaktas och hela tillvaron vänds upp och ner det är för mig en gåta.

Efter att ha följt deras utspel i vad som börjar kännas som en evighet så växer det fram en bild av att denna trojka verkligen tror på sina egna dumheter om att de gör en ”satsning” i Bullmark. För de tycker ju uppenbarligen att det handlar om en satsning när en låg- och mellanstadieskola ersätts med en lågstadieskola helt utan möjlighet till utbyggnad. Jajamensan det är en politisk satsning som heter duga det! Deras beteende och uttalanden skulle kunna leda till en gissning om att de allihop lider av en kraftig brist på antingen empati eller förstånd, kanske rent av båda. Men utan nödvändiga underlag för en sådan bedömning nöjer jag mig med att konstatera att de allihop uppvisar ett synnerligen dåligt omdöme!

Vi på landsbygden anser att det finns en ganska enkel lösning på hur hur politikerna skulle kunna göra oss nöjda! Det handlar bara om att spotta i nävarna och göra den grundliga utredning som aldrig gjorts för att sedan kunna presentera ett väl underbyggt material med erforderliga konsekvensanalyser. Med andra ord ta fram ett riktigt beslutsunderlag som faktiskt kan hjälpa till att vägleda de beslutande politikerna.

Men inte då! Moa och gänget har helt andra planer och så här säger hon om det katastrofalt dåliga och rent av felaktiga underlag som smusslats fram i de mörkaste av alla politiska irrgångar:

”En tydlig majoritet i nämnden ansåg att underlaget var tillräckligt för att fatta beslut”

Jag skulle nog säga att detta i vanlig ordning är en sanning med modifikation men det har vi ju avhandlat till leda ett antal gånger så vi lämnar det med ett enkelt konstaterande. Ingen tyckte nog att underlaget var särskilt bra, men endast ett fåtal var rakryggade nog att påtala detta. Det gällde ju dessutom bara några småbyar ute på vischan så därför valde vissa att inte ta den här striden…

Men ingen fara på taket för Moa tar ju enligt egen utsago självklart åt sig av den kritik som framförts, så landsbygden går troligtvis en lysande framtid till mötes trots allt! Eller hur blir det nu egentligen? Vi får väl kolla upp vad Moa svarade oss gällande det katastrofala beslutet och fortsättningen i denna nedläggningsprocess:

”Nu ska beslutet verkställas och jag hoppas att den processen kommer upplevas bättre. Jag vill precis som du att detta ska bli bra.”

Jag vet inte vad ni säger där ute i stugorna men hon hoppas tydligen på att vi ska vara tacksamma och berömma henne för den effektivitet med vilken hon lägger ner mellanstadiet på våra skolor! Vi vill ju inte göra henne besviken så vi får väl börja förbereda någon form av tacktal!

Tack Moa för att du på ett så otroligt skickligt och effektivt sätt lyckats driva igenom en skolnedläggning utan tillstymmelse till korrekt beslutsunderlag! Det sätt på vilket du manövrerat dig fram mellan ryggradslösa politiker på vägen bort från sanningen saknar helt enkelt motstycke i Umeås politiska historia. Verkligen stort grattis till denna anmärkningsvärda bedrift och lycka till med karriären, för du måste verkligen ha en riktig guldsits nu…

2 kommentarer

  1. Robert Axebro (inläggsförfattare)

    Tack Kerstin!
    Du är helt enkelt bara bäst på hjälpa till med att få det här att kännas meningsfullt.
    Tack för ditt stöd ännu en gång 🙂
    /Robert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.